Ένας 39χρονος Γάλλος, που ήδη έχει συλληφθεί στη Γαλλία και κρατείται για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες, είχε επεκτείνει τη δράση του και στη χώρα μας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με συναρμόδιες γαλλικές Αρχές  για την αντιμετώπιση του διεθνούς εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που προήλθαν από αρχές της Γαλλίας μέσω του Τμήματος Europol της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, σύμφωνα με τις οποίες ο 39χρονος πραγματοποιούσε ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, με σκοπό την ίδρυση εταιριών και το άνοιγμα λογαριασμών σε διάφορες Τράπεζες, διαπιστώθηκε ότι είχε επεκτείνει τη δράση του και στην Ελλάδα: Πραγματοποιώντας πλήθος ταξιδιών προς τη χώρα μας, με χρήση πλαστού διαβατηρίου Βελγικών Αρχών, κατάφερε να του αποδοθεί Α.Φ.Μ. κατοίκων εξωτερικού  και ακολούθως προέβη σε ίδρυση εταιρείας με έδρα στην Αθήνα και αντικείμενο "Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας". 
Επιπλέον σημειώνεται, ότι η ανωτέρω εταιρία δεν υφίσταται πλέον, ενώ και από το Γ.Ε.ΜΗ. προκύπτει αναστολή καταχώρησής της ήδη από τον Ιούλιο του 2023, καθώς ο υπόχρεος δεν είχε δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις έτους 2021.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.