Τα ντέρμπι κερδίζονται στις λεπτομέρειες. Κι όπως είπε κι ο Λουτσέσκου αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ «αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, καλό είναι να μην χάσεις».
Αυτό έκανε, απόψε, ο ΠΑΟΚ, κόντρα στην ΑΕΚ. Δεν μπορούσε να κερδίσει. Όχι ότι δεν προσπάθησε, αλλά άφησε να περάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο «μελετώντας», όπως συνηθίζει, τον αντίπαλο. Και λίγο έλειψε να πάθει τη ζημιά. Δέχτηκε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση από την ΑΕΚ και, σα να ξύπνησε εκεί στη λήξη του α μέρους, αντέδρασε με δυο δικές του ευκαιρίες.
Θα περίμενε κανείς ότι αυτό θα συνεχίζονταν και στο β μέρος. Τον ΠΑΟΚ να έχει «διαβάσει» πλέον το παιχνίδι και να βγαίνει σε συνεχείς επιθέσεις. Να που δεν έγινε. Σε μια αντεπίθεση η ΑΕΚ έκανε το 0-1 και μετά προσπάθησε να το κρατήσει.
Βέβαια, το β μέρος δεν είχε να παρουσιάσει κάτι για τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα, για τον ΠΑΟΚ που είχε βρεθεί στα σχοινιά, παρουσιάστηκαν οι καλές ευκαιρίες. Πότε οι προβολές των αμυντικών, πότε το δοκάρι, τον κρατούσαν στο «μηδέν». Αλλά, όπως μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Λουτσέσκου, ψάχνει γκολ ως το τέλος. Και το πέτυχε λίγο πριν τα χασομέρια.
Εν κατακλείδι, καιρός είναι ο ΠΑΟΚ να κάνει τη... μελέτη πιο γρήγορα. Ειδικά στα ντέρμπι, ο χρόνος που χάνεται είναι πολύτιμος. Λίγο έλειψε απόψε να «πατήσει» την μπανανόφλουδα. 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 89' Γκετζιόρα / 47' Ελίασον
Δοκάρια: 81' Ντεσμπότοφ / -
Διαιτητές: Αλιγιάρ Αγκαγιέφ, Ζεϊνέλ Ζεϊνέλοφ, Ακίφ Εμιρέλι(Αζερμπαϊτζάν), 4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αχαΐας), VAR Ελχίν Μασίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν), Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Αθανάσιος Μπριάκος (Ηπείρου).
Κίτρινες: 33' Σαμάτα, 90+1' Μπράντον / 25' Ρότα, 35' Βίντα, 88' Κάλενς. 
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (76' Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ, Τάισον, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς (72' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (76' Μπράντον). 
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (82' Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (72' Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (82' Ζίνι), Τσούμπερ (82' Αραούχο), Λιβάι (74' Πόνσε).