Με δυο γκολ στις λήξεις των δύο ημιχρόνων, ο ΠΑΟΚ ξεκλείδωσε τον Πανσερραϊκό στο παιχνίδι των Σερρών και πέρασε νικηφόρα σε ματς πρωταθλήματος μετά από... δεκαετίες από μια δύσκολη έδρα.
Δυστυχώς, αυτό που θα μας μείνει από το παιχνίδι, είναι το σκληρό φάουλ του Δεληγιαννίδη στον Τάισον. Ο παίκτης των Σερρών προσπάθησε ανεπιτυχώς να κόψει το ποδόσφαιρο από τον Βραζιλιάνο. Τέτοιο δολοφονικό τάκλιν είχαμε χρόνια να δούμε...
Μπορεί ο Πανσερραϊκός να γκρινιάζει για τις δύο κόκκινες, όμως και οι δύο κίτρινες του Μορέιρα ήταν σωστές και ο Δεληγιαννίδης αποβάλλεται ορθώς από τον Διαμαντόπουλο. Μάλιστα, ο Μορέιρα απωθεί τον προπονητή του ΠΑΟΚ όταν εκείνος προσπαθεί να του μιλήσει, μετά την αποβολή του, σε μια αδιανόητη ενέργεια.
Κακώς ο Γκαρσία αναρωτήθηκε μετά το παιχνίδι αν «ο διαιτητής έκανε λάθος». Ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει στη μνήμη μας όχι για την καλή προσπάθεια του Πανσερραϊκού, αλλά για το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι κάποιων παικτών του.
Όσο για τις ευκαιρίες, σίγουρα είχαν και οι γηπεδούχοι τις δικές τους στιγμές, αλλά και ο ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες «σκάλωσαν» στους πορτιέρο και, πράγματι, αν δεν υπήρχε το πείσμα και η ποιότητα του Κωνσταντέλια να βάλει γκολ στην τελευταία φάση του α μέρους, η τύχη του ΠΑΟΚ θα ήταν διαφορετική.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Σερρών
Γκολ: - / 45+2' Κωνσταντέλιας, 90' Πεταυράκης (αυτ.) 
Δοκάρια: - / 27' Κωνσταντέλιας
Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, βοηθοί Τρύφων Πετρόπουλος, Παντελής Σπυρόπουλος, 4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης, VAR Άγγελος Ευαγγέλου, Ανδρέας Φωτόπουλος, παρατηρητής Θεόδωρος Γκαϊτατζής.
Κίτρινες: 37' Μορέιρα, 40' Οικονόμου / 15' Σβαμπ
Κόκκινες: 69' Μορέιρα (δεύτερη κίτρ.), 83' Δεληγιαννίδης / - 
Οι συνθέσεις
Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Θυμιάνης (24’ Μπέργκστρομ), Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Μορέιρα, Οικονόμου (66’ Στάικος), Πηλέας (65’ Σοφιανός), Ουάρντα, Ντανκερλουί, Γούλερι (75’ Μούργος).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73’ Ράφα Σοάρες), Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ (90’+2’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63’ Μάρκος Αντόνιο), Μουργκ (63’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (73’ Μπράντον).