Αιχμές κατά του FlyOver από τον επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» Γιάννη Μυλόπουλο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα.
Ο κ Μυλόπουλος, που βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνέλευση, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει αποσπασματική ΄δράση και επιμέρους έργο που δεν υπηρετεί τη στρατηγική του βιώσιμου σχεδιασμού το έργο του υπερκείμενου αυτοκινητόδρομου της Θεσσαλονίκης. Επίσης, τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινών αγαθών και του κοινόχρηστου χώρου και αναφέρει, χαρακτηριστικά, την περίπτωση της ΔΕΘ, για την οποία επιμένει στον όρο «ιδιωτικοποίηση».
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» Γιάννης Μυλόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Ξεκινάμε μια πενταετή θητεία στις Περιφέρειες της χώρας σε συνθήκες επελαύνουσας κλιματικής κρίσης. Σε συνθήκες που κάνουν επιτακτική την ανάγκη για εφαρμογή πολιτικών στην κατεύθυνση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση δηλαδή των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και των δημόσιων πολιτικών για την προσαρμογή στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης. Που σημαίνει όχι στις αποσπασματικές δράσεις και τα επιμέρους έργα που δεν υπηρετούν τη στρατηγική του βιώσιμου σχεδιασμού, όπως το FLYOVER. Κι ακόμη, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών και του ελεύθερου χώρου που καταργούν το οξυγόνο της βιωσιμότητας, που είναι οι δημόσιες πολιτικές, όπως συμβαίνει με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ, των μεταφορών, των δασών και των ακτών. Όλοι θα κριθούμε όχι από τις διακηρύξεις και τις υποσχέσεις μας, αλλά από τα έργα και τα αποτελέσματα της θητείας μας».