Μέτρα για να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο η εικόνα του μνημείου στους Κήπους του Πασά, σκοπεύει να πάρει η διοίκηση Αγγελούδη.
Συγκεκριμένα:
Θα καθαριστούν και θα πλυθούν άμεσα τα μνημεία. 
Θα μπει μπροστά πλέγμα ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση από τους επισκέπτες στο εσωτερικό του μνημείου. 
Θα γίνει προσπάθεια ώστε οι δύο άστεγοι να φιλοξενηθούν σε δομές και να μην ταλαιπωρούνται ζώντας σε εξωτερικό χώρο. 
Θα κλαδευτούν τα πεύκα.
Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του ξεναγού Τάσου Παπαδόπουλου με την οποία έκανε έκκληση να υπάρξει κινητοποίηση φορέων, καθώς το εμβληματικό μνημειακό πάρκο ήταν γεμάτο σκουπίδια και πεσμένα κλαδιά από τα γύρω δένδρα κι έδειχνε πως ήταν αφρόντιστο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, στους χώρους του μνημειακού πάρκου είχαν βρει καταφύγιο δύο κλοσάρ που είχαν στρώσει το νοικοκυριό τους στο σημείο.
Μετά την ανάρτηση συγκεντρώθηκαν στο σημείο η πρόεδρος της Γ΄ Κοινότητας, Ελισάβετ Καλαϊτζίδου, με προϊστάμενους και διευθυντές από την καθαριότητα, την κοινωνική πολιτική και τη δημοτική αστυνομία (μεταξύ αλλων η κ. Οξύζογλου, ο κ. Κοντός, οι κ.κ. Παπαφίλης και Μουστακλής) και πρότειναν στους αρμόδιους (τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Πρόδρομο Νικηφορίδη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Δημαρέλο, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Ευθύμη Χατζηθεόκλητο που είχαν την πρωτοβουλία της αυτοψίας) τις παραπάνω λύσεις για το θέμα.