«Οι Θεσσαλονικείς μπορούμε να είμαστε  αισιόδοξοι για την πόλη μας, καθώς το σχέδιο που καταρτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια -και είχα την τιμή να συμμετέχω στην όλη προσπάθεια- προχωρά με εντατικούς ρυθμούς».
Αυτό τονίζει αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa» και την δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση.
Όπως επισημαίνει: «Το 2024 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, του πιο σύγχρονου στην Ευρώπη, που θα δώσει ανάσα στις μετακινήσεις μας, θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης μας και θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξή της. Για τον ίδιο σκοπό ενισχύονται άμεσα οι αστικές συγκοινωνίες με περίπου 100 ηλεκτρικά λεωφορεία. Παράλληλα, μπαίνουν σε φάση κατασκευής μια σειρά από τα 30 έργα του σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη 2030, όπως το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ προχωρά η προετοιμασία για το ξεκίνημα σειράς άλλων».
Αναφερόμενος στο πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει: «Επιδιώκουμε, χωρίς αλαζονεία, χωρίς έπαρση, αλλά και χωρίς εφησυχασμό, ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα πιστοποιεί την πολιτική υπεροχή της Παράταξής μας στο πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει την πιο ισχυρή παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένα αποτέλεσμα που να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική στρατηγική που έχει στόχο να πάει η Ελλάδα πιο ψηλά,  και ταυτόχρονα να ενισχύει την εθνική παρέμβαση στη λήψη κρίσιμων ευρωπαϊκών αποφάσεων».
Για τις εξελίξεις στο θέμα των αγροτών, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι: «Η Κυβέρνηση -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- λαμβάνει υπόψη τους δικαιολογημένους προβληματισμούς των αγροτών, συνυπολογίζοντας  ταυτόχρονα, τόσο τις ανάγκες αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, όσο και τα περιορισμένα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας».