Για «αντίξοες συνθήκες και μάλλον μοναδικές στη μακρά ιστορία του ΑΠΘ» κάνει λόγο, σε μήνυμά του, ο τέως πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Απόστολος Αποστολίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του.
Όπως τονίζει, κλήθηκε να διοικήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, χωρίς αντιπρυτάνεις, με στόχο να ετοιμάσει το ίδρυμα για την επόμενη μέρα και να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία του.
Αναφερόμενος στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, λέει:
«Την περασμένη εβδομάδα με την εκλογή του νέου Πρύτανη έληξε αφενός μία μακρά περίοδος διοικητικής αναστάτωσης στο Πανεπιστήμιό μας και αφετέρου μία απρόσμενα παρατεταμένη μεταβατική περίοδος κατά την οποία άσκησα τα καθήκοντα του Πρύτανη του ΑΠΘ. Στο διάστημα αυτό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και μάλλον μοναδικές στην μακρά ιστορία του ΑΠΘ, κλήθηκα να διοικήσω το πανεπιστήμιό μας χωρίς την παρουσία αντιπρυτάνεων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και να λάβει χώρα η απαιτούμενη προετοιμασία για την επόμενη ημέρα».
Τέλος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του «σε όλο το προσωπικό του πανεπιστημίου μας που στάθηκε αρωγός ώστε να επιτύχουμε τους στόχους αυτής της μεταβατικής αρχής και να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο όρθιο».