Την πρόθεση της μείζονος αντιπολίτευσης να λειτουργήσει συναινετικά και εποικοδομητικά έναντι της νέας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Δημάρχου.
Ο κ. Ζέρβας, δεν παρέλειψε βέβαια να επισημάνει, πως ένα πρόγραμμα όπως αυτό που παρουσίασε ο νέος Δήμαρχος, δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί στην πράξη, από την «καμένη γη» και τα «άδεια ταμεία» που περιέγραψε η πλειοψηφία τις προηγούμενες μέρες.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας σημείωσε:
«Περίμενα με ενδιαφέρον να ακούσω τη σημερινή ομιλία του Δημάρχου, με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Διοίκησης. Και το ενδιαφέρον συνοδευόταν από μια απορία: Αν ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι αναγκαστικός κι αν η κατάσταση του Δήμου συνοδεύεται από την εικόνα πανωλεθρίας που μας περιέγραψε προχθές ο κύριος Δήμαρχος, από που προκύπτει η δυνατότητα υλοποίησης οποιουδήποτε προγράμματος;
Είναι νεοεκλεγμένη η Διοίκηση και όπως έχω επαναλάβει, έχει κάθε δικαίωμα να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της και θα κριθεί εν καιρώ για την αποτελεσματικότητά της. Εμείς έχουμε όλη την καλή πρόθεση να είμαστε συναινετικοί, να βάλουμε πλάτη σε θέματα που υπηρετούν την πόλη και τους πολίτες, να συνεισφέρουμε, όσο μας επιτραπεί, με τις εποικοδομητικές μας προτάσεις. Ωστόσο, η απορία παραμένει ως τροφή για σκέψη: Πάνω στο χάος που παρέλαβε στηρίζεται αυτό το πρόγραμμα της Νέας Διοίκησης; Ίσως δεν ήταν τόσο χάος τελικά...»
Στη συνέχεια της ομιλίας του προς επίρρωση της θέσης, ότι «κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύπτει από "χάος"» ο κ. Ζέρβας παρέθεσε σειρά παρεμβάσεων, μελετών, έργων και εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων, που κληροδοτήθηκαν στη νέα Διοίκηση και αποτελούν εργαλεία, ικανά να την ενισχύσουν στο έργο της.