Νέο επεισόδιο στον... πόλεμο ανακοινώσεων που έχει ξεκινήσει στο δήμο Θεσσαλονίκης, μεταξύ της νυν και της πρώην διοίκησης. Αυτήν τη φορά, αφορμή στάθηκε το «κούρεμα» των δένδρων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
«Οι εύκολες μεγαλοστομίες εύκολα διαψεύδονται... Όπως για παράδειγμα οι οικολογικές μεγαλοστομίες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος κ. Πρόδρομου Νικηφορίδη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη».
Είχε προηγηθεί ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης, πρώην αντιδημάρχου Πρασίνου Σωκράτη Δημητριάδη, στην οποία ανέφερε:
«Δεν τολμούσαμε να κόψουμε άρρωστο δέντρο ή να κλαδέψουμε δέντρα τον χειμώνα, χωρίς να μας “πετροβολούν” o νυν αντιδήμαρχος και οι συνήθεις μονοπωλούντες την οικολογική συνείδηση της πόλης. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του Αντιδημάρχου που στις 16 Δεκεμβρίου διατύπωνε την υπόσχεση του ιδίου και του νέου Δημάρχου ότι “δεν θα ξανακακοποιηθούν δέντρα στη Θεσσαλονίκη”, για το γεγονός ότι στις 11 Ιανουαρίου τα συνεργεία του Δήμου “κακοποίησαν” -κατά τη δική του περιγραφή- μαζικά δέντρα της πόλης, όπως αποκαλύπτουν οι πρόσφατες εικόνες στην Τριανδρία.»
Το «γάντι» σήκωσε ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης:
«Χρειάζεται πραγματικά περίσσευμα θράσους, ο άνθρωπος που πολέμησε όσο λίγοι το Πράσινο να κατηγορεί μια νέα δημοτική αρχή δύο εβδομάδων για τα λάθη των εργολάβων που μας κληροδότησε. Ασφαλώς τα αίτια της επίθεσης του πρώην δημάρχου στο πρόσωπο μου είναι άλλα και αφορούν στη θέση που έλαβα εξαρχής απέναντι του για την καταστροφή της νέας Παραλίας και τον εν γένει ακρωτηριασμό του δημόσιου χώρου από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του.
Σε κάθε περίπτωση και για να μη θεωρηθεί πως υπεκφεύγω: Για το ζήτημα των δύο δέντρων στην Τριανδρία στα οποία προφανώς δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα παρά τις σαφέστατες οδηγίες και κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από τη Διοίκηση, ζήτησα άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου και θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν είμαστε ίδιοι με τον κ. Ζέρβα και τα πρωτοπαλίκαρα του, αυτούς που ξαφνικά αγάπησαν τα δέντρα… Θα αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες που τους αναλογούν» αναφέρει.