Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, στις 19:00 στο CITY GATE HOTEL (Ανοίξεως, Θέρμη), θα πραγματοποιηθεί στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης η πρώτη ανοιχτή συζήτηση μετά τη δημιουργία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.
Όπως αναφέρουν τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, η συνάντηση αυτή προσδοκά να αποτελέσει μια αφετηρία «για ένα πλατύ άνοιγμα σε αριστερούς και αριστερές, ώστε μέσω από τη συζήτηση να ανοίξει η κοινή δράση με στόχο τη συνδιαμόρφωση ενός νέου φορέα ικανού να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Επιδίωξή των στελεχών της Νέας Αριστεράς είναι ο είναι ο νέος αυτός φορέας να αποτελέσει και το όχημα στοχευμένων πολιτικών και κινηματικών πρωτοβουλιών στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης  «προκειμένου να υπερασπιστούμε τα κοινά αγαθά και να χτίσουμε μια κοινωνία πάνω στις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, και κοινωνικής δικαιοσύνης». 
Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε ανένταχτους πολίτες που, είτε έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είτε απλά αντιμετωπίζουν κριτικά το σύνολο των εξελίξεων στη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά αλλά όσους συνεχίζουν να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κρατώντας μια κριτική στάση απέναντί του.
Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς κάνουν έκκληση για συμμετοχή, ώστε να συνδιαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις «με απώτερο στόχο να γίνουμε η φωνή των πολλών. Να συγκροτήσουμε μια πολιτική δύναμη που θα αντιπαρατεθεί με τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Δεξιάς. Να θέσουμε τις βάσεις ενός νέου, σύγχρονού, δημοκρατικού, αριστερού κόμματος που θα αγωνιστεί συλλογικά για την κοινωνική χειραφέτηση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό».