Ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την νέα καλλιτεχνική περίοδο που ξεκινά τον Ιανουάριο. Το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μεγάλες μουσικές παραγωγές αλλά και  διεθνή φεστιβάλ, θέατρο, ξεχωριστές συνεργασίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, καινοτομίες. 
Το πρόγραμμα κινείται σε 14 άξονες, αναδεικνύοντας την πολυμορφία του. 
  1. Διεθνείς προσωπικότητες της Μουσικής – Λεωνίδας Καβάκος
  2. Φεστιβάλ Πνευστών 
  3. Ορχήστρα στο Μέγαρο - Φιλαρμόνια
  4. Κύκλος Μουσικής Δωματίου
  5. Ελληνική Μουσική
  6. Θέατρο
  7. Επέτειος Μνήμης Ποντίων – Αρμενίων
  8. Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο
  9. Θρησκευτική Μουσική
  10. MOYSA
  11. Φεστιβάλ Χορωδιών
  12. Παιδιά στο Μέγαρο
  13. Πολιτιστική Συνταγογράφηση
  14. Συνεργασίες με φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή και Πανεπιστημιακά ιδρύματα
Η πρόεδρος του Μεγάρου, καθ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου – Αιγυπτιάδου, τόνισε: «Όλοι οι άνθρωποι του Μεγάρου και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός, η Τέχνη, η Μουσική, όχι μόνο πρέπει να είναι «ανοιχτά» προς όλους αλλά πρέπει να  αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική σε περιόδους που η κοινωνία το χρειάζεται. Σε εποχή που η βία έχει φτάσει σε άκρως ανησυχητικά επίπεδα, ο πολιτισμός οφείλει να δίνει δυναμικό παρόν.   Να αναδεικνύει διεξόδους, να καλλιεργεί το πνεύμα, την ψυχή, να μπαίνει μπροστά. Να αναλαμβάνει δράση. Ο ρόλος μας γίνεται ακόμα πιο ουσιαστικός. Το Μέγαρο είναι ανοιχτό στην κοινωνία και προσκαλούμε όλους τους πολίτες να είναι μαζί μας».
Υπογράμμισε πως το Μέγαρο στέκεται δίπλα σε φορείς και σωματεία της πόλης, σε ΜΚΟ, στους συμπολίτες μας που χρειάζονται στήριξη, προσφέροντας χαμηλές τιμές εισιτηρίων, συμπράττοντας στην πραγματοποίηση των στόχων τους, σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι ο πολιτισμός είναι για όλους.
Ο Χρίστος Γαλιλαίας, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου, τόνισ ως ενισχύονται οι υπάρχουσες θεματικές του προγράμματος, κι έκανε ειδική αναφορά στο νεοεμφανιζόμενο θεσμό του Φεστιβάλ Πνευστών και την δυναμική εισαγωγή στις κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή του ΜΜΘ στο καινοτόμο πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης. 
Όπως είπε συνεχίζεται η πετυχημένη δράση «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο ΜΜΘ», με την παρουσία της Βικτόριας Χίσλοπ και άλλων πέντε συγγραφέων και πρόσθεσε:
«Το πρόγραμμα του ΜΜΘ δεν περιορίζεται μόνο σε συναυλίες κλασικής μουσικής αλλά φιλοξενεί και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες.  Θα ήθελα να υπογραμμίσω την εμφάνιση ενός από τους κορυφαίους σολίστ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του Λεωνίδα Καβάκου τον Απρίλιο του 2024».
Όπως υπογράμμισε, «το ΜΜΘ ενισχύει την θέση του ως μεγάλος πολιτιστικός φορέας καθώς αναπτύσσει και νέες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς και θεσμούς. Ενδεικτικά αναφέρω την συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το ΠΑΜΑΚ, το ΑΠΘ, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την ΚΟΘ και την ΕΛΣ». Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην στην Ορχήστρα Νέων του ΜΜΘ, τη ΜΟΥΣΑ κι ευχαρίστησε, όπως και η κ. Αιγυπτιάδου, το υπουργείο Πολιτισμού.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα ως τον Ιούνιο με κλικ εδώ.