Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί, βορειοανατολικά του Λεωνιδίου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 07:20 ώρα Ελλάδος, ήταν μεγέθους 4.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 101 χλμ. νοτιοδυτικά των Αθηνών, στο θαλάσσιο χώρο 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λεωνιδίου.
Η δόνηση έγινε αισθητή εκτός από περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Πάρος κι η Αντίπαρος, αλλά και στην Αθήνα.
Για μια περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας. «Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα. Γειτνιάζει βεβαίως με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον Αργολικό κόλπο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκκας και τόνισε ότι ακόμη «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, είναι νωρίς, είναι δύσκολο να το πούμε ακόμη».
Επιπλέον ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ πρόθεσε ότι δεν αναμένεται προς το παρόν να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.
Ως αυτήν τη στιγμή (9:00 το πρωί) έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα μετασεισμοί της τάξης των 2 - 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.