Τη σημασία αναβάθμισης του Καυταντζογλείου Εθνικού Σταδίου αναδεικνύει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.
Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του σταδίου τονίζει ότι πρόκειται για τη δεύτερη σημαντικότερη αθλητική εγκατάσταση στη χώρα μας, μετά το ΟΑΚΑ, ενώ μεταξύ άλλων, αποτελεί έδρα του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνή Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” αλλά και παραδοσιακά το «σπίτι» της ποδοσφαιρικής ομάδας του ιστορικού Ηρακλή.
Ο κ. Κούβελας επισημαίνει ότι «στις εγκαταστάσεις του προπονούνται πολλές ομάδες ποδοσφαίρου, χρησιμοποιείται από τα περισσότερα σωματεία στίβου ενώ οι ανοιχτές βοηθητικές του εγκαταστάσεις εξυπηρετούν χιλιάδες Θεσσαλονικείς για την άθλησή τους».
Άλλωστε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης εξήγγειλε την αναβάθμιση του Καυταντζογλείου, ώστε να ξαναγίνει κόσμημα για την πόλη. «Η πρόθεση αυτή αποδεικνύεται και εμπράκτως από τη θεαματική αύξηση κατά 150% του προϋπολογισμό του Σταδίου για το 2024», επισημαίνει ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης.
Στην επίκαιρη ερώτηση του ο κ. Κούβελας προτείνει τη θεσμοθέτηση θέσεως Γενικού Διευθυντή που θα συντονίσει με σαφή σχεδιασμό την προσπάθεια μεταμόρφωσης του Καυταντζογλείου, καθώς επιβάλλονται ταχείες και συντονισμένες ενέργειες αφού οι ανάγκες για αθλητικές και άλλες υποδομές, ασφάλεια, στατική επάρκεια και πυροπροστασία βαίνουν αυξανόμενες λόγω και της παλαιότητας του. Όπως υπογραμμίζει «η συγκεκριμένη θέση κρίνεται πλέον αναγκαία, στα πρότυπα του master plan για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Με την αξιοποίηση της κατάλληλης τεχνογνωσίας θα διασφαλιστεί ότι το Καυταντζόγλειο θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στον ελληνικό αθλητισμό».
Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας θα συνεχίσει να διεκδικεί ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει σύγχρονες αθλητικές υποδομές.