Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και τα περιθώρια για τη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι οδηγοί καθημερινά, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας με την Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.
Ο κ. Κούβελας άκουσε με προσοχή τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά η Τροχαία Θεσσαλονίκης προκειμένου να υπάρχει, όσο γίνεται, πιο ομαλή ροή των αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους.
Όπως επισημάνθηκε, η αύξηση του δυναμικού της τροχαίας, η  παρουσία τροχονόμων σε κομβικά σημεία των δρόμων, βάσει σχεδίου, αλλά και τα επιπλέον δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΘ,  αναμένεται να δώσουν μια επιπλέον ανάσα στο καθημερινό πρόβλημα  στους δρόμους της πόλης.
Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης μίλησε ευθέως για τη δύσκολη κατάσταση που έχει προκαλέσει η έναρξη εργασιών του flyover. «Η μείωση της ταλαιπωρίας των οδηγών είναι προτεραιότητά μας και η επαφή μου με όλους τους φορείς  είναι συνεχής για την εξεύρεση επιπλέον εναλλακτικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα ανακουφίζουν όσους κινούνται με τα αυτοκίνητα τους, ιδίως τις ώρες αιχμής».
Ο κ. Κούβελας συμπλήρωσε ότι αν και πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα, η δυσκολία είναι μεγάλη. «Εκτός από την αγωνία μου να βρίσκονται  λύσεις για τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολίτων, επιμένω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε το απαραίτητο αυτό έργο για τη Θεσσαλονίκη μας να «τρέξει» εντός χρονοδιαγράμματος, χωρίς καθυστερήσεις. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος η πόλη θα πάρει μεγάλη ανάσα και θα έχει πολλαπλά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά.