Μια σύντομη ανασκόπηση των κυβερνητικών επιτευγμάτων του 2023 κάνει, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Στ. Κωνσταντινίδης.
Χαρακτηρίζει «κρίσιμη», αλλά και «ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική» τη χρονιά που πέρασε, κάνει λόγο για «ένα δυστοπικό διεθνές περιβάλλον» και υπογραμμίζει την αναβάθμιση της αξιοπιστίας και της διεθνούς παρουσίας της χώρας.
Συγκεκριμένα αναφέρει την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, την «ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από διεθνείς οργανισμούς», υποστηρίζει ότι δόθηκε «ώθηση στις αναπτυξιακές δυνάμεις της πατρίδας μας», ότι κατακτήθηκαν «νέες κορυφές στον τουρισμό, στις εξαγωγές και σε άλλους τομείς», ότι στηρίχθηκαν τα εισοδήματα εργαζομένων, συνταξιούχων και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, χωρίς, πάντως, να θυμίζει την ακρίβεια που μαστίζει τους πάντες.
«Τη νέα χρονιά συνεχίζουμε με την ίδια μεθοδικότητα, προσήλωση, και ενσυναίσθηση. Το 2024 θα είναι έτος νέας προόδου και μεγαλύτερης ευημερίας, αφού θα κάνουμε και νέες παρεμβάσεις, με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Τομές, που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του κράτους και θα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο φωτεινή, πιο ασφαλή, πιο ανθρώπινη», υπόσχεται.
Για τη Βόρειο Ελλάδα και ιδίως τη Δυτική Μακεδονία, υποστηρίζει ότι «έχουν πρωτεύοντα ρόλο, με σημαντικά έργα, δράσεις, επενδυτικά κίνητρα και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, που όμοιές τους δεν υπήρξαν ποτέ» και μιλά για «ξεκάθαρη πολιτική βούληση» να μη χαθεί «η μεγάλη αυτή ευκαιρία για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και την αξιοποίηση των πολλών πλεονεκτημάτων της Βόρειας Ελλάδας». 
Και τονίζει: «Αποτελεί ευθύνη και μέλημά μας να πάμε τον τόπο μας μπροστά και θα τα καταφέρουμε. Με όραμα, συνέπεια, πολλή δουλειά και συνεργασία, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα καλύτερη».