Κόντρες στο δήμο Θεσσαλονίκης, επεισόδιο... 3. Άλλη μια μέρα που δεν πέρασε χωρίς, κάποιος να εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του άλλου.
Η παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, «Ναι στη Θεσσαλονίκη», άνοιξε σήμερα το χορό, με ανακοίνωση που έχει τίτλο «Ομολογία συνδικαλιστικής πραγματικότητας πολλών μηνών στον Δήμο Θεσσαλονίκης το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης του Προεδρείου του ΣΕΔΘ»... Αφορά τη χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου, με την οποία καταφέρονταν κατά του πρώην δημάρχου (τον χαρακτήριζε «απερχόμενο», κάτι που, με ειρωνική διάθεση σχολιάζει η σημερινή ανακοίνωση Ζέρβα, λέγοντας ότι «η προηγούμενη Διοίκηση έχει απέλθει. Η απώλεια της ψυχραιμίας όμως δικαιολογεί τέτοια λάθη».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων «αποτελεί διαφήμιση της συνδικαλιστικής πραγματικότητας που υπονόμευε επί μήνες πολλές προσπάθειες στον Δήμο Θεσσαλονίκης». Υπογραμμίζει ότι «είναι τουλάχιστον κωμικό να καθυβρίζει συναδέλφους του ως «πραιτωριανούς» ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΔΘ κ. Φουντούκης που σε όλη την προεκλογική περίοδο πρωταγωνιστούσε στην εκστρατεία του νέου Δημάρχου. Ήταν δικαίωμά του άλλωστε. Ταυτόχρονα όμως νόμιζε ότι προσφέρει υπηρεσίες στην επόμενη ηγεσία -πριν και μετά τις εκλογές- υπονομεύοντας συνειδητά το έργο του Δήμου εκ των έσω, σε βάρος της πόλης και των πολιτών της. Αυτό δεν ήταν δικαίωμά του.
Το ομολόγησε ο ίδιος, πριν καν το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου, όταν με πανηγυρικό τόνο αναρτούσε δημόσια πως «όποιος δήμαρχος δεν έχει τους εργαζόμενους μαζί του, δεν ξαναγίνεται δήμαρχος – Game Over». Φυσικά ο ίδιος εννοούσε και εννοεί κάποιους συνδικαλιστές, γιατί με τους πραγματικούς εργαζόμενους δεν είχε κανένα πρόβλημα ποτέ ο πρώην δήμαρχος».
Μάλιστα η ανακοίνωση προχωρά περισσότερο, καθώς τονίζεται ότι «τα μηχανήματα που ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους της πόλης δεν ήρθαν ως δια μαγείας τώρα στη Θεσσαλονίκη.  Υπήρχαν επειδή τα έφερε η διοίκηση Ζέρβα, βγαίνανε στο παρελθόν και μπορούσαν να βγουν και την περίοδο των εορτών. Κάποιοι δεν τα αφήνανε να βγουν όμως, για να είναι πιο έντονη η διαφορά του «πριν» και του «μετά» τον Ζέρβα!
Όπως ξαφνικά εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι, οι παλιοί και οι 100 νέοι που προσελήφθησαν πριν την αλλαγή της διοίκησης, με τον ατομικό εξοπλισμό που είχε φροντίσει η προηγούμενη διοίκηση να τους προμηθεύσει, αλλά κάποιοι δεν τους άφηναν να χρησιμοποιήσουν».
Όσο για το θέμα των αδειών του προσωπικού καθαριότητας, η παράταξη Ζέρβα μιλά για «μεθοδεύσεις», επικαλείται συνέντευξη του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΔΘ Κώστα Φουντούκη στον Status Fm στις 3 Ιανουαρίου, όταν δήλωσε: «Κάθε χρόνο λόγω υπηρεσιακών αναγκών δίνεται παράταση στη χορήγηση αδειών. Φέτος η Υπηρεσία αποφάσισε να μην δώσει πέρα από τις 30 Γενάρη, αλλά αποδείχτηκε πως και τότε σε συνεννόηση με τον εκλεγμένο νέο δήμαρχο και τη νέα διοίκηση θα μπορούσε να είχε δοθεί παράταση ως τον Μάρτιο», και καταλήγει: 
«Τι άλλο χρειάζεται να πούμε εμείς; Τα λένε μόνοι τους...»
Εν αναμονή του επόμενου επεισοδίου του γνωστού σίριαλ...

 

Καλό Σαββατοκύριακο!