Κουβάρι μπλεγμένο λες και παίζαν μαζί του δέκα γάτοι, η κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης! Εκεί που μάλωναν Αγγελούδης - Ζέρβας (μέσω ανακοινώσεων, όχι ότι πιάστηκαν και στα χέρια) για το αν πρέπει να αυξηθούν ή γιατί δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη, μάθαμε πως ναι μεν δεν ψηφίστηκε η αύξηση (ακόμη και από συμβούλους του... Αγγελούδη που δεν είχαν αναλάβει ακόμη σύμβουλοι του... Αγγελούδη, αλλά ήταν σύμβουλοι με άλλους επικεφαλής) αλλά τα τέλη... αυξάνονται!
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την άποψη ότι μια τέτοια απόφαση εγκρίνεται μόνο με τις θετικές ψήφους, επειδή δεν υπάρχει άλλη πρόταση! Άλλη πρόταση δεν υπήρξε, άρα μπορεί οι περισσότεροι να ψήφισαν κατά, όμως ισχύουν μόνον οι θετικές ψήφοι! 
Πληροφορίες που επικαλείται η voria.gr, θέλουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης να δίνει «πράσινο φως» για την αύξηση κατά 35% των ανταποδοτικών τελών στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τον έλεγχο νομιμότητας επί της ορθής επανάληψης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς συμφωνεί με την ερμηνεία των υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης. 
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης Αγγελούδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «προφανώς εσφαλμένη ερμηνεία των διατάξεων από την απελθούσα δημοτική αρχή, η οποία ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, που η ίδια εισήγαγε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είχαν γίνει δεκτές στη συγκεκριμένη συνεδρίαση».
Τα δημοτικά τέλη, πάντως, δεν αυξάνονται για νοικοκυριά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ούτε για τους ιερούς ναούς. Εκεί χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία για να ισχύσει -κι αυτό δεν επιτεύχθηκε.
Για την ιστορία, ας θυμηθούμε τις ψήφους: Υπέρ της πρότασης για αυξήσεις είχαν ψηφίσει οι Ναταλία Βαρσάμη, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Μιχάλης Κούπκας, Πέτρος Λεκάκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Χάρης Αηδονόπουλος. Αντίθετα, την πρόταση είχαν καταψηφίσει οι Νέλλη Αηδονά, Χρήστος Αναστασάκης, Μαρία Αρβανιτίδου, Λουκία Αργυριάδου, Χριστίνα Αρχοντή, Στέφανος Γωγάκος, Σωκράτης Δημητριάδης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Νίκος Ζεϊμπέκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Κώστας Ιακώβου, Ρία Καλφακάκου, Μαρία Καραγιάννη, Ανδρέας Κουράκης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Μελετιάδης, Βασίλης Μωυσίδης, Γιώργος Ορφανός, Μαρία Πασχαλίδου, Σάκης Τζακόπουλος και Μιχάλης Τρεμόπουλος. Της ψηφοφορίας απείχαν οι Βασίλης Γάκης, Άννα Ανδρουλάκη, Σπύρος Βούγιας, Γιώργος Αβαρλής, Δημήτρης Δαγκλής, Γιώργος Ρακκάς, Στεφανία Τανιμανίδου και Δρόσος Τσαβλής, ενώ η Ιωάννα Σπανού είχε ψηφίσει λευκό.
Τα ονόματα μιλούν από μόνα τους...