Ο Περαστικός είχε την τύχη να ακούσει -με τα αυτάκια του- τον Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι  «η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ραγδαία σε ένα δυναμικό κύτταρο οικονομίας της γνώσης που συνδυάζει πανεπιστήμιο, έρευνα, καινοτομία, τεχνολογία και κυρίως κάτι που είναι σημαντικό, τη γεωγραφία». Το ΄πε, έτσι ακριβώς, σε ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του διαγωνισμού start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece.
Κι αναρωτήθηκε: Σίγουρα μιλάει για τη Θεσσαλονίκη; Για την πόλη που ο νέος αναγκάζεται να δουλεύει με μισθό κάτω του κατώτατου και με ορισμένου χρόνου συμβάσεις για να μην αποκτά δικαιώματα; Που αν δεν πάει σε τέικ εγουέι καφέ δουλειά δεν βρίσκει;
Μια βουή άρχισε να διαπερνά τα αυτιά του (από το δεξί προς το αριστερό) κι έτσι δεν θα έπαιρνε όρκο ότι είπε πως θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και το «Thess INTEC» που χρηματοδοτείται με 35 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης. Γιατί, αν δεν τον απατά η μνήμη του, το Thess INTEC πρωτοακούστηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2019, μπήκε στα 30 και κάτι ψιλά έργα για το 2030, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε τούβλο.
Να θυμίσει, επίσης, στον κ. Σχοινά, ότι υπάρχει και μία Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ δεν επέδειξε και ιδιαίτερο έργο. Κάπου προς το τέλος έγιναν αλλαγές στη διοίκηση, αλλά από εκεί κι έπειτα δεν είδαμε θριαμβευτικά πράγματα...
Και να ξεκαθαρίσει σε όλους πως είναι υπέρ των έργων. Υπέρ του FlyOver, υπέρ του μετρό. Και θέλει και προαστιακό, θέλει και τραμ, θέλει και σίτι τρέιν, θέλει να επισκεφθεί το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, να δει τις κοινωνικές κατοικίες στο στρατόπεδο Ζιάκα, τις μπουλντόζες να ανοίγουν θεμέλια στο νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, να φυτεύονται τα δένδρα στο κομμάτι του Σέιχ Σου πάνω από το Δήμο Παύλου Μελά, όμως ο χρόνος περνά και εκτός των προκαταρκτικών εργασιών για την υπερυψωμένη λεωφόρο, δεν βλέπει και πολλά πράγματα. Και να σκεφθεί κανείς ότι, μεταξύ των εξαγγελιών υπάρχει μια επέκταση του τρένου προς τα ΤΕΙ Σίνδου. Μήκους 700 μέτρων. 
Αλλά είπαμε: Θα έχουμε ThessINTEC...

Γράφει ο Περαστικός