Σε πέντε σημεία, στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται σήμερα Τρίτη19/12/2023, έργα.
Αναλυτικά:
Στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στους δύο παράδρομους στο ρεύμα προς Δυτικά. Ο πρώτος ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο του εμπορικού κέντρου «Μακεδονία» και καταλήγει στην οδό Τομπάζη και ο δεύτερος στον παράδρομο της οδού Μαβίλη από την Εγνατία μέχρι την οδό Μπιζανίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό κάθε ρεύματος εναλλάξ, σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, κατά τις ώρες 07.00-14.00 και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Στην αερογέφυρα Σταυρούπολης επί της οδού Λαγκαδά πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης έως και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας συνεχίζονται σήμερα Τρίτη (19/12). οι εργασίες για την αντικατάσταση – τοποθέτηση νέων Συστημάτων Ασφαλείας Οδού στο ύψος των ΚΑΑΥ και με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη και στο ύψος της “Villa Kiza” και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Κατά την εκτέλεση των εργασιών η κίνηση των οχημάτων θα διενεργείται με εναλλάξ κυκλοφορία. Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν έως και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 8.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής δένδρων από τη Χ.Θ. 18+850 έως και τη Χ.Θ. 23+000, στην κατεύθυνση προς το κέντρο Θεσσαλονίκης, τμηματικά, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας (ΛΕΑ). Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ήλιου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, έως την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της παραπάνω οδού, για την εκτέλεση των εργασιών, είναι σχετικά μικρός.
Στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, οι εργασίες διαγράμμισης, από τη Χ.Θ. 3+500 έως τη Χ.Θ. 52+900 (Ι/Κ ισόπεδος κόμβος στο Μελίσσι) καθώς και στη συνδετήρια οδό της Εθνικής Οδού 2 με την Παράκαμψη Παραλίμνης. Οι εργασίες εκτελούνται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, με εξαίρεση τις εργασίες διαγράμμισης των διαβάσεων για τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη να εκτελεστούν και κατά τις νυχτερινές ώρες.