Χειμώνας έρχεται και, επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», ο... επερχόμενος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης τα είπε με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Σάκη Αρναούτογλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 14/12/2023, το απόγευμα, στην αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίστηκε, δε, ως «συνάντηση γνωριμίας». Εκτός του κ. Αρναούτογλου, παραβρέθηκαν ο Χρήστος Τριαντάρης, προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση της υπηρεσιακής δομής του δήμου όσο και των εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και η δυνατότητα της συνεργασίας και της συμμετοχής των εθελοντών στα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς.  Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η επικαιροποίηση του μητρώου των εθελοντών και η αποτύπωση του εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει κάθε οργάνωση.
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε πως αυτή η τραγική κωμωδία με τις διοικήσεις των δήμων που αλλάζουν κάτι μήνες μετά τις εκλογές είναι καιρός να σταματήσει. Η διοίκηση Αγγελούδη καλείται, για παράδειγμα, να υλοποιήσει ένα σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που έχει καταρτίσει η προηγούμενη διοίκηση, αλλά και να αναλάβει από 1 Ιανουαρίου όταν, πολύ πιθανό, θα βρισκόμαστε στη μέση μιας κακοκαιρίας... Καιρός να σταματήσει.