Αποχώρησε, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο  εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Κερσανίδης, όπως έκανε γνωστό στον Τύπο με επιστολή του προς τους δημοσιογράφους.
Ο κ. Κερσανίδης συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ, από τα χρόνια του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Χώρου Διαλόγου της Αριστεράς.
Όπως τονίζει στην επιστολή του προς τον Τύπο, έζησε «συναρπαστικές στιγμές, με χαρές, λύπες, συγκινήσεις, αγωνίες». Απαριθμεί «την εξέγερση του Δεκέμβρη, τις μεγάλες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, τις εκλογικές νίκες του 2015 και του δημοψηφίσματος». Δηλώνει περήφανος «για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς και για ό,τι πέτυχε μέσα σε πολύ δυσμενείς συνθήκες». Παραδέχεται ότι υπήρξαν λάθη και αβλεψίες «αλλά τελικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να απελευθερώσει τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων», υπογραμμίζοντας ότι «η προσπάθεια ήταν συλλογική. Δεν υπήρξε ένας που πιστώνεται τις επιτυχίες και κάποιοι άλλοι που χρεώνονται τις αποτυχίες».
Για τον νέο πρόεδρο του Σύριζα, Στέφανο Κασσελάκη, τονίζει πως «αμέσως μετά την εκλογή του αντί να λειτουργήσει ενωτικά έκανε το αντίθετο. Το ίδιο βράδυ της νίκης του στις εσωκομματικές εκλογές είπε πως «νίκησε το φως» θαρρείς και το 44% που δεν τον ψήφιζε, αντιπροσώπευε το σκοτάδι. Και συνέχισε στην Κ.Ε. όταν αναφέρθηκε σε 5η φάλαγγα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέχτηκε τις προσβλητικές, ανθρωποφαγικές επιθέσεις διάφορων νεόκοπων οπαδών απέναντι σε ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, που ζητούσαν αποπαρασίτωση και απαλλαγή από τα βαρίδια».
Υποστηρίζει, ακόμη, πως οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει δημοσίως ο κ. Κασσελάκης «βρίσκονται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις συλλογικές, συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη ισχύουν».
Κάνει λόγο για «αποσυριζοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ», για «νέο πολιτικό μόρφωμα που δημιουργείται» που  «είναι ξένο με αυτά που οραματιστήκαμε».
Δεν κρίνει, όπως τονίζει, όσους επιλέγουν να παραμείνουν και εκφράζει την ελπίδα «να ξανασυναντηθούμε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».
Ο κ. Κερσανίδης έκανε γνωστή την αποχώρησή του με επιστολή του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητές συντρόφισσες
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την αποχώρησή μου από το κόμμα.
Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, δεν την πήρα εν θερμώ ούτε ελαφρά τη καρδία. Θεωρώντας όμως πως η πορεία που έχει πάρει το κόμμα δεν ακολουθεί την κατεύθυνση των μέχρι τώρα συλλογικών μας αποφάσεων αλλά αλλάζει προσανατολισμό καθιστούν αδύνατη την παραμονή μου. Η αποσυριζοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με μια σειρά ανθρωποφαγικών συμπεριφορών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών (βαρίδια, 5η φάλαγγα, παράσιτα, αποστάτες, υπονομευτές κ.α.) που προσβάλλουν την ιστορία της Αριστεράς, αποτελούν για μένα επαρκείς λόγους για την αποχώρησή μου.
Δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω πολιτικές αναλύσεις, έχουν ήδη γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Άλλωστε, κάποιοι και κάποιες, γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και δεν χρειάζεται να χαλάσουμε τις προσωπικές μας σχέσεις.
Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούμε».

Ποιος είναι ο Στράτος Κερσανίδης

Ο κριτικός κινηματογράφου Στράτος Κερσανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Σπούδασε οικονομικά στο Κλουζ της Ρουμανίας και δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Το 1976 οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και στη συνέχεια υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Στέλεχος της ΑΚΟΑ και μέλος της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη". Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ως κριτικός, και έχει δημοσιεύσει κείμενα σε συλλογικές εκδόσεις για τον κινηματογράφο. Για πολλά χρόνια ήταν αρχισυντάκτης του ιστορικού περιοδικού "Εξώστης", της Θεσσαλονίκης, και των "Υποτίτλων", της εφημερίδας του Φεστιβάλ Δράμας. Κινηματογραφικός συντάκτης στο περιοδικού "City", διετέλεσε τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" και μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας "Έποχή".