Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ και χάρη σε ένα πέναλτι, επικράτησε με 1-0 του Βόλου στο γήπεδο της Τούμπας, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. 
Όσο περνούσε η ώρα η ζωντάνια του ΠΑΟΚ έσβηνε και, μάλιστα, στο 69' ο Παναγιώτης Μωραΐτης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Αντελίνο Βιεϊρίνια. 
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν έντονα για την ακύρωση και σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και προσθέτουν: "Λυπούμαστε πολύ που το λέμε, αλλά καλό θα ήταν η απεργία των διαιτητών να γίνει διαρκείας. Άλλωστε με διαιτησίες σαν και τη σημερινή δεν έχει τίποτα να κερδίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο".
Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να αποκτά μεν προβάδισμα πρόκρισης αλλά τον Βόλο να παίρνει - επιπλέον - ψυχολογία από την εμφάνιση που πραγματοποίησε ενόψει της συνέχειας, κρατώντας, παράλληλα, ανοιχτό το... παράθυρο για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο : Τούμπα
Γκολ: 45+1' Σβαμπ (πεν.) / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών), βοηθοί Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), 4ος Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας),  VAR: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) - Ραφαήλ Τριανταφύλλου (Αργολίδας)
Κίτρινες: 74' Μεϊτέ, 87' Βιεϊρίνια / 35' Κορνέ, 90' Κόμπα. 
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:  
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (67' Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (67' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Σαμάτα (75' Τόμας). 
Bόλος ΝΠΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος (46' Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέ (62' Μωραϊτης), Ενγκίν (58' Κόμπα), Ντέλετιτς (46' Άλχο), Γκαρσία (85' Μπερτόγλιο).