Ο Περαστικός, αν ήταν στο Facebook, θα αναρτούσε σήμερα το εξής: Ο χρήστης Περαστικός αισθάνεται -να τον κοροϊδεύουν, στην πόλη Θεσσαλονίκη.
Κι η ανάρτηση θα συνεχιζόταν ως εξής:
Δηλαδή τώρα σοβαρά; Χρειάστηκαν όλες αυτές οι ανακοινώσεις, όλη αυτή η χαρτούρα, για να εξηγεί ο κάθε επικεφαλής δημοτικής παράταξης γιατί παίξανε το παιδικό παιχνίδι "πάρε τον παπά"; 
Να σας θυμίσει ο Περαστικός το παιχνίδι: Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και βλέπαμε κανέναν ιερωμένο στο δρόμο, χτυπούσαμε ελαφρά το μπράτσο του δίπλα και λέγαμε "πάρε τον παπά". Κάτι σαν... πάρε την κατάρα, λες και ο άμοιρος ο ρασοφόρος μας έβλεπε με κακό μάτι.
Να μη γελιόμαστε, αυτό έγινε χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Στη θέση του "παπά", η αύξηση των δημοτικών τελών.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα προχωρούσε σε αύξηση των δημοτικών τελών αν παρέμενε δήμαρχος. Γι αυτό και την εισηγήθηκε -η διοίκησή του. Όμως χθες βράδυ, οι δημοτικοί του σύμβουλοι αποφάσισαν να... απέχουν. Ο λόγος προφανής: Να πάρει τον "παπά" (την αύξηση των τελών) η νέα διοίκηση Αγγελούδη.
Ο Αγγελούδης απάντησε με μακροσκελή ανακοίνωση λάβρος κατά του Ζέρβα. Ο λόγος προφανής: Θα κληθεί αυτός να πάρει τον "παπά", δηλαδή να αυξήσει τα τέλη. Με μια μικρή λεπτομέρεια: Ούτε οι δικοί του σύμβουλοι, που είναι και τώρα εκλεγμένοι, εμφανίστηκαν για να στηρίξουν την αύξηση. Προτίμησαν να πάρουν τον "παπά" όλοι μαζί, όταν θα αντιμετωπίζουν τη γνωστή φράση "δει, δη, χρημάτων, ω άνδρες Θεσσαλονικείς..." Κι όταν ο "παπάς" θα χαθεί στην ανάγκη αύξησης των τελών, τότε θα πάρουν όλοι μαζί οι σύμβουλοι της νέας διοίκησης την ευθύνη και θα σηκώσουν τον "μουτζούρη"...
Κι επειδή στην αναμπουμπούλα χαίρεται η... Λαϊκή Συσπείρωση, εξέδωσε κι αυτή ανακοίνωση. Μόνον που η ανακοίνωση της παράταξης του ΚΚΕ λέει τα πράγματα όπως είναι: Θέλει ο -εκάστοτε- δήμαρχος να κρυφτεί (από την αύξηση των τελών) κι η χαρά δεν τον αφήνει... Όποιος και να έβγαινε δήμαρχος, τα τέλη θα τα έφθανε στο... Θεό (δεν λέει τη λέξη "Θεός" η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ, αλλά, σύντροφοι, η έκφραση έτσι είναι, τι να κάνουμε)...
Και βρίσκει και την ευκαιρία να "τα ρίξει" στις λοιπές αριστερές δυνάμεις, που σπεύδουν, από τον Παπαγεωργόπουλο και μετά, να ψηφίσουν τον αντίπαλο του δεξιού στο δήμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν οι δήμαρχοι που μας αξίζουν. Για να του θυμίσουν, του Περαστικού, το γνωστό διάλογο που λέγαν οι παλιοί:
-Ποιος σου έβγαλε το μάτι σου;
-Ο αδελφός μου...
-Α, γι αυτό είναι τόσο βαθιά η πληγή...

Γράφει ο Περαστικός