"Μας ζητούν να πανηγυρίσουμε επειδή το Μετρο θα παραδοθεί- αν παραδοθεί- το 2024 όταν στην πόλη θα είχαμε Μετρό από το τέλος του 2020., Τα στελέχη της ΝΔ προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών της Θεσσαλονίκης" υποστήριξε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στην ημερίδα της Voria με θέμα «Τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη και οι ενεργειακές υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα».
«Είπατε κ. Ταχιάο πως δεν παραλάβατε τίποτα, και το είπατε ανερυθρίαστα. Αυτό που παραλάβατε ήταν όλες οι σήραγγες, όλα τα έργα πολιτικών μηχανικών, τελειωμένους σταθμούς -που τότε μας κατηγορούσατε ότι κάναμε εγκαίνια-, τα αμαξοστάσια, έλειπαν αυτοματισμοί και τα συστήματα. Μέχρι και δύο πρώτοι συρμοί είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τον υφυπουργό να παραδώσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, το ημερολόγιο του έργου από το 2019", ισχυρίστηκε, μιλώντας για τα περίφημα εγκαίνια του σταθμού Συντριβάνι, όταν, για την έλευση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχαν κρεμαστεί μουσαμάδες πάνω στον εργολαβικό τοίχο από γκρο μπετόν. 
Υπογράμμισε τις υπέρογκες αποζημιώσεις που έχουν δοθεί στην κοινοπραξία εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου.
«Το 2019 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ μία καθυστέρηση, ως μη όφειλε, διότι τότε ο Άκτωρας έλεγε ότι το έργο θα παραδοθεί το 2020 και σήμερα έρχεται ως Intrakat να μας ζητήσει να πανηγυρίσουμε επειδή θα παραδοθεί το 2024 με ξηλωμένα τα αρχαία» υπογράμμισε.
Για το Fly Over είπε πως το έργο ήρθε χωρίς διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, δεν είχε επίκαιρη τότε συγκοινωνιακή μελέτη και με προβλήματα στην περιβαλλοντική της αδειοδότηση ήδη από το 2017, και ενώ υπήρχε άλλος σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της εξωτερικής περιφερειακής, ένα έργο αδειοδοτημένο. Μίλησε ακόμη για τα καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν καθώς ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση της κίνησης, «δεν υπάρχει control room, δεν υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων» χωρίς ενισχυμένο ΟΑΣΘ «χωρίς ουσιαστική πρόβλεψη για την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων».

Αναφερόμενη στο θέμα του λιμανιού Θεσσαλονίκης είπε «Ας πούμε στους πολίτες γιατί φθάσαμε σήμερα να είναι άγονη μία ολόκληρη επενδυτική περίοδος. Η ΕΡΓΟΣΕ είχε μία συμβατική υποχρέωση να συνδέσει το λιμάνι με τον Σιδηρόδρομο, που δεν έγινε».
Για πρώην στρατόπεδο Γκόνου
Αναφερόμενη στο σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία κέντρου logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού το 2019 ότι θα γίνει οικονομική ζώνη και το 2022 ήρθε στην προκήρυξη των εκλογών να πει πως θα γίνει Logistic center χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι.
Για την ανάπλαση της ΔΕΘ δήλωσε: «Το έργο ξεκίνησε επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έχω η ίδια δηλώσει στη Βουλή την απόλυτη και σθεναρή υποστήριξή μου στο έργο της ανάπλασης. Δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για μετεγκατάσταση που γίνεται στην πόλη όμως μέχρι να καταλήξει και να υλοποιηθεί η ανάπλασή της είναι μονόδρομος» είπε εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του εκθεσιακού μας φορέα μετά τις διαρροές για παράδοση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες.