Σε καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων θα οδηγήσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επιβάλλει τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, τόνισαν οι ομιλητές στη πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς. 
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Κριτσιάνης μίλησε για τις φοροελαφρύνσεις που υποσχόταν προεκλογικά η κυβέρνηση κάτι το οποίο όχι μόνο δεν τήρησε, αλλά κατέληξε με ένα νομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση. Εκτίμησε ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα έχει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα και θα οδηγήσει και στο κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων με τους επαγγελματίες να επιλέγουν τον δρόμο της μαύρης εργασίας ή της σύνταξης προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, όπως είχε συμβεί το 2011. 
 «Δεν είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν συλλήβδην ως κλέφτες, αν εντοπίσουν κάποιον που παρανομεί ας του επιβάλλουν πρόστιμο». Παρόλο που είναι ήδη νόμος του κράτους, ο κ. Κριτσιάνης εκτιμά ότι οι αντιδράσεις σε θεσμικό επίπεδο θα φέρουν αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Όπως τόνισε, ενώ δεν μπορεί ο κόσμος να επιβάλλει άμεσα αλλαγές σίγουρα κανένας κόπος δεν πάει χαμένος. Θύμισε επίσης τον άδικο νόμο Κατρούγκαλου ο οποίος σιγά σιγά με αντίσταση και προσπάθεια πήρε ένα τέλος. 
«Αυτός ο νόμος είναι καθαρή επίθεση στη μικρή επιχείρηση, είναι λάθος της κυβέρνησης και πρέπει να αλλάξει» είπε. Στο ερώτημα πώς ζουν οι επαγγελματίες με τόσο χαμηλό εισόδημα, κατά τον κ. Κριτσιάνη η απάντηση βρίσκεται στην αύξηση των χρεών στην εφορία και τον ΕΦΚΑ.