Τελικά εκεί στην Καλαμαριά δεν φημίζονται για την ικανότητά τους να "διαβάζουν" κυβερνητικά έγγραφα και να παρακολουθούν τις δημοτικές υποθέσεις. Αν πιστέψουμε την -από 1/1 δήμαρχο- Χρύσα Αράπογλου, του ξέφυγε του νυν δημάρχου το ότι υπήρξε ΦΕΚ με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της παραλιακής ζώνης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης.
Έλα όμως που και η ίδια είχε θέσει το θέμα στην κορυφή των διεκδικήσεών της... Κι αφού το ΦΕΚ εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 (δηλαδή πριν τις εκλογές), αυτό αποδεικνύει ότι ούτε η ίδια παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς την ίδια υπόθεση... Της ξέφυγε και της ίδιας, όπως και του δημάρχου.
Βέβαια, αν κάποιος παρακολουθούσε τις δηλώσεις κυβερνητικών χωρίς απαραίτητα να τρέχει να ψάχνει ΦΕΚ, θα είχε πληροφορηθεί πως ο Γενικός Σχεδιασμός της Μαρίνας Καλαμαριάς, είχε ολοκληρωθεί από πλευράς κυβέρνησης. Όσοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση είχαν κάνει τις σχετικές δηλώσεις, ακόμη και αναρτήσεις σ' αυτά τα καταραμένα σόσιαλ μίντια...

Τι λέει, αλήθεια, αυτό το ΦΕΚ; Πρώτα ότι από τα 76 στρέμματα, μπορούν να χτιστούν μόνον τα 15(για την ακρίβεια 14 στρέμματα και 900 τ.μ.). Ότι έχει γίνει πρόβλεψη για κάθε χρήση, από κοινόχρηστους χώρους και αλιευτικό καταφύγιο, ως ξενοδοχεία και κατοικίες. Και φυσικά και μία μαρίνα. Μάλιστα, τις κατοικίες που, τυχόν, ανεγερθούν σε μια έκταση ως 11 στρέμματα (στην ίδια έκταση προβλέπεται η ανέγερση ξενοδοχείων) τη μίσθωση ή πώληση θα έχει ο διαχειριστής της μαρίνας. Επίσης προβλέπεται να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής(από σπα ως αναψυκτήρια) και χώροι εστίασης.
Το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, αφού θα είναι τα μόνα κτίσματα που θα φθάνουν τα 15 μ. σε ύψος (κατοικίες και λοιπά μπορούν να φθάνουν τα 8,5 μ. ύψος). 
Οι προβλέψεις έχουν προοπτική πολλών ετών μπροστά, αφού υπάρχει πρόβλεψη για στάση θαλάσσιας συγκοινωνίας, ακόμη και για προκυμαία όπου θα προσθαλασσώνονται υδροπλάνα. Κι όλα αυτά στην επιπλέον έκταση των 165 στρεμμάτων, που αφορούν αποκλειστικά τις θαλάσσιες χρήσεις.
Όσο για τα κτίρια που θα διατηρηθούν, εκτός του Ρεμέτζο υπάρχει πρόβλεψη για τη διατήρηση του ναΐσκου της Αγίας Παρασκευής. 
Οι χώροι στάθμευσης που θα διατηρηθούν δίνεται η δυνατότητα να είναι, εκτός από επίγειοι, ημιυπόγειοι ή και υπόγειοι -ανάλογα με το... χρήμα που θα πέσει (αρκεί να βρεθεί, φυσικά).
Το ΦΕΚ περιλαμβάνει ένα... κατεβατό προβλέψεων ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον με κάθε τρόπο, με πιο σημαντικό τη δέσμευση 9 στρεμμάτων εντός της έκτασης όπου θα ανεγερθούν κτίρια, για χώρους πρασίνου.
Όσοι θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να διαβάσουν το ΦΕΚ με κλικ εδώ.

Ωραίες οι ανακοινώσεις, αλλά μήπως, με βάση το ΦΕΚ που έχει, πλέον, ψηφιστεί, θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένες και να υποβάλουν προτάσεις; Λέμε τώρα...

Γράφει ο Περαστικός