Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Δέλτα, η Γερακίνα Μπισμπινά, ορκίστηκε το Σάββατο 16/12 στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου.  

Η νέα δήμαρχος Δέλτα ορκίστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεοφάνη Παππά, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Γιουτίκα, του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας Αθανασίου Μπέγκα και του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Αναστάσιου Πολυζωίδη. 

 Η κα Μπισμπινά ευχαρίστησε αρχικά τους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η στιγμή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά όλους εμάς που αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συνεργάτες μου, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή σε αυτόν τον αγώνα. Προπάντων όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους 165 ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και που αγωνίστηκαν με μοναδικό γνώμονα την επιθυμία τους να προσφέρουν». 

Στη συνέχεια, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Δέλτα αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του Δήμου Δέλτα, τονίζοντας: «Είναι η ώρα να δείξουμε την ωριμότητα που επιβάλλεται, αλλά και τη θέληση και τη διάθεσή μας να πάμε τον Δήμο Δέλτα μπροστά, μακριά από το λαϊκισμό, την τοξικότητα και τις στείρες αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν τον δημότη και υποβαθμίζουν το κύρος των αυτοδιοίκητων θεσμών. Εγώ πρώτη δεσμεύομαι να δώσω το παράδειγμα για μια διοίκηση συμμετοχική, στην οποία η λογοδοσία θα έχει τον πρώτο ρόλο. 

Με τη συμβολή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο Δήμο, των φορέων, των σωματείων αλλά και σύσσωμης της κοινωνίας των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα ζωντανό οργανισμό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα Δήμο που θα μεριμνά και θα είναι εκεί για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, στον οποίο θα ακούγονται όλα τα κακώς κείμενα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι ιδέες και προτάσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε στην άκρη όσα εμποδίζουν τον Δήμο Δέλτα να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Μπορούμε με σχέδιο, πρόγραμμα και νέες ιδέες να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που να ξεχωρίζει».