Τρεις ληστείες διέπαξαν δύο νεαροί, 25 και 24 χρόνων, σε καταστήματα των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, το πρωί.
Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν και, εναντίον τους, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης για  ληστεία, απόπειρας ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ο 25χρονος ήταν αυτός που έμπαινε στα καταστήματα κρατώντας πιστόλι κι ο 24χρονος "κρατούσε τσίλιες" από έξω. Διαδοχικά, εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών στο κέντρο Θεσσαλονίκης και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε από το ταμείο περίπου 800 ευρώ, αποπειράθηκε να ληστέψει με την απειλή όπλου κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου ο υπάλληλος δεν του έδωσε τα χρήματα και κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στους Αμπελόκηπους, στο οποίο, με απειλές και βρισιές, κατάφερε να αρπάξει 600 ευρώ.
Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2023 έως 16-12-2023, εισέβαλε, τρείς φορές και σε διαφορετικές ημερομηνίες σε κατάστημα ψιλικών στην Νεάπολη και με βρισιές και απειλές, αλλά και απειλώντας τον υπάλληλο με μαχαίρι, κατάφερε να αρπάξει από το ταμείο συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.010 ευρώ.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία που περιείχε 358)γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.