Ένας άνθρωπος με πλούσιο πολιτικό παρελθόν, ο πρέσβης επί τιμή Αναστάσιος Μητσιάλης, θα είναι ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους στη θέση του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, σύμφωνα με το σάιτ ekklisiaonline.gr.
Ο πρέσβης εν αποστρατείας Αναστάσιος Μητσιάλης αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση του Αγίου Όρους, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του κ. Μητσιάλη, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ενημέρωσε τη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο κ. Μητσιάλης ήταν μια από τις πρώτες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη (μαζί με τον Αλκιβιάδη Στεφανή). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και πέρασε τα σχολικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στη Νομική Αθηνών (Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες) ενώ το 1975 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία με τον βαθμό Ακολούθου Πρεσβείας (Δ/νση Μέσης Ανατολής).
Το 1976 ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (Ειδική Πολιτική Επιτροπή), από το 1978 ως το 1980 Γραμματέας Πρεσβείας και Διευθύνων στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ρώμης, και από το 1981 ως το 1984, υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
Το 2019 ο κ. Μητσιάλης, κατέλαβε την θέση του τρίτου υποδιοικητή στην ΕΥΠ και έφυγε από την Κατεχάκη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Eίχε προταθεί από το ΠΑΣΟΚ ως μάρτυρας στην εξεταστική για την υπόθεση.