Απίστευτες εικόνες από την Ξάνθη, με φοβερές καταστροφές και υλικές ζημιές! Ξεριζώθηκαν δένδρα, καταπλάκωσαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κλαδιά τρύπησαν παρμπρίζ και μπήκαν μέσα σε οχήματα, ενώ ο δυνατός αέρας ανέτρεψε ακόμη και παρκαρισμένα Ι.Χ.!
Οι άνεμοι "σήκωσαν" κεραμιδοσκεπές, ξερίζωσαν ηλιακούς θερμοσίφωνες, ενώ οι αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είτε σταμάτησαν, είτε αναβλήθηκαν!
Από το κέντρο της Ξάνθης πέρασε... ανεμοστρόβιλος και οι εικόνες που άφησε πίσω του θυμίζουν κινηματογραφική ταινία...Τεράστια πλατάνια, στην οδό Γεωργίου Κονδύλη σείστηκαν από τους ανέμους και τα κλαδιά τους, που κόπηκαν, έπεσαν στο δρόμο, ακόμη και πάνω σε λεωφορείο, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα.
Επί τόπου έσπευσαν άμεσα άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί εκτός από υλικές ζημιές, τόσο από την ανατροπή των οχημάτων στο πάρκινγκ, όσο και από την πτώση δέντρων.
Σε κάποιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας έπεσε χαλάζι, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ είναι νωρίς ακόμη για να διαπιστωθεί αν είχαμε ζημιές και στην αγροτική παραγωγή.