Το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσαν οι σημαντικές επαφές που είχε στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργούς και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Θέλοντας να διασφαλίσει την αναβάθμιση του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου και του ρόλου του στην ευρύτερη περιοχή, ως αρμόζει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Αλεξανδρίδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη και με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μεταφέροντάς τους τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου και παρουσιάζοντάς τους τα πρώτα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν με τη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρίδη για την εκλογή του και του ευχήθηκε να έχει μία καλή και δημιουργική θητεία. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούλησή του να επισκεφθεί σύντομα το Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου.

Κατά τη διήμερη παρουσία του στην Αθήνα, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης συναντήθηκε, επίσης, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Θανάση Κοντογεώργη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκο Ταχιάο, την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου ήταν η ολοκλήρωση κατασκευής του Σταδίου και του Κολυμβητηρίου Άνωθεν του Περιφερειακού, η διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου, η επέκταση του Μετρό προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, το θέμα των ΕΛΠΕ και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε από τον κ. Αλεξανδρίδη στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στον πιο νεανικό δήμο της χώρας και έναν από τους λίγους που κατέγραψαν αύξηση πληθυσμού στην τελευταία απογραφή.