Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι "ανταποκρίθηκε σε αίτημα" του διευθυντή του νοσοκομείου, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση "120 τραυματιών" και πρόωρων βρεφών  -χωρίς να δίνει αριθμό.
Αλλά και γιατροί οι οποίοι παρέμειναν στο νοσοκομείο για να φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς, δεν διευκρίνισαν τον ακριβή αριθμό των βρεφών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, γιατροί, ασθενείς και τραυματίες, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, κάποιοι πολύ αδύναμοι, προχωρούσαν προς την κατεύθυνση της αρτηρίας Σαλαχεντίν, που οδηγεί προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Σε αυτήν τη ζώνη ο ισραηλινός στρατός θέλει να μετακινηθούν οι 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι του βορείου τμήματος του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, όπου εστιάζονται μέχρι τώρα οι χερσαίες μάχες κατά της Χαμάς. Σήμερα άνοιξε διάδρομο που οδηγεί προς την αρτηρία Σαλαχεντίν.
Ο δημοσιογράφος του AFP ανέφερε επίσης ότι στην απομάκρυνση αυτή δεν χρησιμοποιήθηκαν ασθενοφόρα. 
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 άνθρωποι βρισκόντουσαν προηγουμένως μέσα στο νοσοκομειακό

Και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται

Τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί από τους σημερινούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών  κατά συγκροτημάτων κατοικιών στη νότια Γάζα, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές μετά τη νέα προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους αμάχους, να απομακρυνθούν προς άλλες περιοχές. 
“Ζητούμε από τους ανθρώπους να φύγουν προς άλλες περιοχές. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο για αρκετούς από αυτούς, αλλά δεν θέλουμε να δούμε αμάχους να βρίσκονται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών”,  δήλωσε χθες, ο Μαρκ Ρεγκέβ σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.