Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες Παρασκευή 17/11 η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Α ΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Επικ.Καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ κ. Νούσκαλη. 
Σε συνάντηση με τον επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος  Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΑΡΓΩ” ψυχολόγο, Στέλιο Γκιουζέπα, καθώς και με μέλη του προγράμματος συζήτησαν για τη λειτουργία του προγράμματος και περιηγήθηκαν στους χώρους της δομής .
Η επίσκεψή της έγινε ενόψει της θέσπισης του  Ενιαίου Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων που επίκειται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την  «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».
Η κ. Νοτοπούλου υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί καθώς οι όποιες αναγκαίες αλλαγές στο πεδίο των υπηρεσιών απεξάρτησης πρέπει να προκύπτουν έπειτα διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να είναι προϊόν συμφωνίας κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές γίνονται "με τρόπο αυταρχικό, ερήμην των επιστημονικών φορέων, των ανθρώπων που εμπλέκονται στο πεδίο, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών". 
Σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η θεραπεία απεξάρτησης αποτελεί αναντικατάστατο μηχανισμό ένταξης στην κοινωνία, επιφέροντας αλλαγές σε κρίσιμους τομείς στη ζωή των ατόμων. Η υπόθεση της απεξάρτησης είναι υπόθεση όλων μας".