Δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες ημέρες δείχνει ανατροπή των συσχετισμών στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται τρίτος στην πρόθεση ψήφου στη μέτρηση της GPO για τα Παραπολιτικά. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι και τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν μόνον 30% με τη Νέα Δημοκρατία πάνω από το συνολικό τους ποσοστό κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται κατά μια μονάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά με μεγάλη διαφορά που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μονάδες στην κορυφή. Είχε προηγηθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έδειχνε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου με 16% και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο με 14,7%.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%. Στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%, η Ελληνική Λύση 5,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 1,2%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή. Το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Σε άλλο ερώτημα, το 68,8% «βλέπει» διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναφορικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή/μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/μάλλον λάθος. Παράλληλα, το 80,4% τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/μάλλον όχι.