Συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων μαθητών πραγματοποιήθηκε έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, έναν μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, περισσότεροι από οκτακόσιοι μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας ενώ ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί θέμα και με τις σχολικές εκδρομές λόγω της αύξησης του κόστους και των απαιτούμενων ελέγχων από την τροχαία. 
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία. 
"H περιφέρεια, δυστυχώς, δεν πήρε όλα τα μέτρα για να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών. Θεωρούμε ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει. Είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν μπορούν οι μαθητές, για άλλη μία χρονιά, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μένουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία", δήλωσε στην είσοδο του ΥΜΑΘ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς. Και πρόσθεσε: "Όσο ισχύει αυτό το πλαίσιο, να δίνονται 27 εκ. ευρώ για μεταφορές και μεταφορές να μην έχουμε, οι γονείς θα βρίσκονται απέναντι σε αυτήν τη διαδικασία. Θεωρούμε ότι το τοπίο όπως έχει διαμορφωθεί είναι θολό και πρέπει να παρέμβει το υπουργείο για να αλλάξει τη διαδικασία".