Το Μετρό σηματοδοτεί τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στον συγκοινωνιακό χάρτη και την καθημερινή ζωή των πολιτών της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης του έργου με την ανάδοχο κοινοπραξία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο εργοτάξιο του σταθμού «Αγία Σοφία», παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 
«Εγκαινιάζουμε ένα χειροπιαστό έργο», ανέφερε ο κ. Ταχιάος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης εισέρχεται στην τελική ευθεία. Προσέθεσε δε, ότι η ανάθεση της λειτουργίας σε ιδιωτική εταιρεία είναι προϊόν μιας γενναίας πολιτικής απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
«Θέλουμε να μας παραδώσουν ένα Μετρό άρτιο, το οποίο θα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη», σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, τονίζοντας ότι τη λειτουργία του Μετρό πρέπει, πρωτίστως, να διέπει η ασφάλεια.
«Εγκαινιάζουμε την είσοδο στην τελική ευθεία, αλλά και την έξοδο από μια μεγάλη περιπέτεια. Αυτή της μιζέριας, που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.
Ο Υφυπουργός Υποδομών ανέδειξε την επιτυχή συμπόρευση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και υπογράμμισε ότι χάρη στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Διδασκάλου, «πετύχαμε να κλείσουμε πληγές», οι οποίες πλέον «μετατρέπονται σε σημεία αναφοράς και τοπόσημα για την πόλη», όπως είπε.
Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε, επίσης, στην επικείμενη έναρξη των εργασιών για την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο (Flyover), υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια ριζική αλλαγή της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των πολιτών, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να διακρίνεται από υπευθυνότητα.
Κλείνοντας, ο Υφυπουργός Υποδομών ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου για το Mετρό Θεσσαλονίκης. «Mοιράζομαι μαζί τους τη χαρά πως, επιτέλους, αυτό που στους περισσότερους κάποια στιγμή είχε αρχίσει να φαντάζει απίστευτο, πλέον γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.