Μεγάλο είναι το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), βρισκόμαστε λίγο πριν την αναβολή χειρουργείων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Χρήστο Καραχρήστο, στο Νοσοκομείο τα κενά είναι της τάξης του 75% καθώς έχουν απομείνει μόνο επτά αναισθησιολόγοι για τις 26 οργανικές θέσεις, με συνέπεια η αναμονή για χειρουργεία, ανάλογα με το περιστατικό, να κυμαίνεται από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα κέντρα» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Καραχρήστος στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας στην είσοδο του Παπανικολάου.
«Το Παπανικολάου εκπέμπει SOS αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε στο 40% των δυνατοτήτων για τα χειρουργεία κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αναμονές» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η λύση είναι οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι θέσεις, η παροχή μισθολογικών και εκπαιδευτικών κινήτρων τους γιατρούς ώστε να έρθουν στα νοσοκομεία, η ασφάλεια και η μείωση της εντατικοποίησης στην εργασία.