Στο κέντρο της Καλαμαριάς, την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, έκλεισε τον προεκλογικό της αγώνα ενόψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών η υποψήφια δήμαρχος καλαμαριάς με την παράταξη  «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», Χρύσα Αράπογλου. Και με το δικό της "κλείσιμο" άνοιξε η... μάχη της πλατείας, καθώς αναμένεται, πλέον, η ομιλία του νυν -και υποψηφίου- δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη.
Μιλώντας ενώπιων εκατοντάδων πολιτών της Καλαμαριάς, φίλων της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», η κ. Αράπογλου συγκινημένη παρουσίασε το πρόγραμμα και το όραμά της για την περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος.
Η κ. Αράπογλου έθεσε το εξής δίλημμα: 
«Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο δικό μας πρόγραμμα και ένα μη πρόγραμμα, ανάμεσα σε δύο αντιλήψεις, τρόπους ζωής και συμπεριφοράς. [...] - Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χώρο και το παραλιακό μέτωπο, θα δουλέψουμε για ένα ενιαίο σχέδιο, από το Καραμπουρνάκι ως τη Σχολή Δικαστών ή θα δεχθούμε τη σαλαμοποίηση που προωθείται με τα ειδικά χωρικά σχέδια και που αποδέχεται ο κ. Δαρδαμανέλης; - Θα σιωπήσουμε απέναντι σε όσους επιχειρούν να δομήσουν το παραλιακό μέτωπο, όπως κάνει ο κ. Δαρδαμανέλης ή θα διεκδικήσουμε και θα βρούμε λύσεις ώστε να μην χάσουμε και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στην Καλαμαριά;  - Θα αναδείξουμε την προσφυγική ταυτότητα της Καλαμαριάς με τη δημιουργία Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και άλλων μουσειακών χώρων ή θα αποσιωπήσουμε την ιστορία μας;  - Θα περιοριστούμε σε μικροπαρεμβάσεις στο κέντρο της Καλαμαριάς ή θα ξεδιπλώσουμε τα σχέδιά μας σε όλες τις γειτονιές που σήμερα είναι παρατημένες;  - Θα διοικήσουμε με τους «δικούς» μας, με μια κλειστή κλίκα, ή θα διοικήσουμε μαζί με τους πολίτες, με τα Συμβούλια Πολιτών που θα συνεργάζονται και θα συνομιλούν με το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια Γειτονιάς;  - Θα εξακολουθούμε να αγνοούμε τους νέους ή θα τους κάνουμε συμμέτοχους, δημιουργώντας Γραφείο Νεολαίας και επανασυστήνοντας το Συμβούλιο Νεολαίας;" 
Οι ευθείες βολές κατά του κ. Δαρδαμανέλη συνεχίστηκαν σε όλη την ομιλία της κ. Αράπογλου, χαρακτηρίζοντάς τον «Το παλιό που συναλλάσσεσαι με την κεντρική εξουσία», που «εκβιάζει συμβασιούχους εργαζόμενους για να το ψηφίσουν», που «εξαναγκάζει σε παραίτηση τα στελέχη του δήμου με τη συμπεριφορά του»,
«Την προσεχή Κυριακή δεν επιδιώκουμε αλλαγή φρουράς στο δήμο, να φύγει ο Δαρδαμανέλης για να έρθει η Αράπογλου. Επιδιώκουμε να φύγει μια διοίκηση που δεν έχει κανένα σχέδιο, που δεν έχει κάνει ούτε ένα καινούργιο έργο, ούτε μία νέα μελέτη, για να έρθει μια νέα διοίκηση που έχει σχέδιο, έχει όραμα, έχει αγάπη για την Καλαμαριά. Τώρα η Καλαμαριά είναι στα δικά σας χέρια», κατέληξε.
Τελικά, δεν είναι μόνον στη Θεσσαλονίκη τοξικό το κλίμα...