Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, πως αποδέχεται την πρόταση της Eurobank για επαναγορά του 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, που παρέμενε στον έλεγχό του. Η Eurobank είναι έτσι η πρώτη συστημική τράπεζα που επιστρέφει αμιγώς στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, "πρόκειται για ένα ισχυρό σήμα προς κάθε κατεύθυνση – προς τους εταίρους μας, προς τις αγορές και τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την έναρξη της αποχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου από τις τραπεζικές συμμετοχές, τερματίζεται η μακρά περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα αποτελούσε αρνητική ευρωπαϊκή εξαίρεση και η χώρα επιστρέφει στην οικονομική κανονικότητα της ευρωζώνης, όπου επέλεξε και ανήκει". 
Στην επιστολή του τονίζει: "Σημείο καμπής αποτέλεσε το 2018, με το ολιστικό πρόγραμμα εμπροσθοβαρούς μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω της συγχώνευσης με τη Grivalia, του εταιρικού μετασχηματισμού (hive down) και των τιτλοποιήσεων. Θυμηθείτε ότι ήμασταν πρωτοπόροι στην αξιοποίηση αυτών των εργαλείων για την εξυγίανση του ισολογισμού και ότι εισαγάγαμε αυτή την καινοτομία με δική μας πρωτοβουλία, πριν ακόμη θεσμοθετηθεί το πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής». Ανοίξαμε έτσι το δρόμο που ακολούθησαν στη συνέχεια σχεδόν όλες οι υπόλοιπες τράπεζες". 
Και προσθέτει: "Ήμασταν και είμαστε στην πρωτοπορία του κλάδου. Έτσι φτάσαμε να είναι σήμερα η Eurobank ένας ισχυρός ευρωπαϊκός τραπεζικός όμιλος, με κεντρικό συστημικό ρόλο σε τρεις κύριες αγορές στη γεωγραφική μας περιφέρεια (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία), με παρουσία σε διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα (Λουξεμβούργο και Λονδίνο), με δυναμικές κινήσεις στο εξωτερικό (όπως η απορρόφηση των θυγατρικών της Alpha, Πειραιώς και BNP στη Βουλγαρία και η σταδιακή απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου) και με στρατηγική την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας". 
Ο κ. Καραβίας ευχαριστεί το προσωπικό της τράπεζας λέγοντας πως " μια τέτοια πορεία δεν είναι έργο ενός ανθρώπου, ούτε μιας κλειστής ομάδας. Είναι προϊόν μιας διάχυτης ομαδικότητας, κοινό τέκνο όλων όσοι είχαν συμβολή, στο μέτρο των ευθυνών και του ρόλου του καθενός, στη συνολική επιτυχία του Οργανισμού. Και για αυτό το «ευχαριστώ» απευθύνεται ασφαλώς σε εσάς, τους σημερινούς εργαζομένους της Eurobank, αλλά πηγαίνει επίσης στους συναδέλφους που όλα αυτά τα χρόνια διατέλεσαν εργαζόμενοι και στελέχη της Τράπεζας, έχοντας ο καθένας τη δική του διακριτή συμβολή στην κοινή μας πορεία".