Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την ταυτόχρονη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τη διεξαγωγή του ΠΑΟΚ – Άρης, το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Το συγκεκριμένο «παράπονο» το έχουν εκδηλώσει εδώ και αρκετές μέρες, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση για αναβολή του ντέρμπι της πόλης στην Τούμπα.

«Και όπως αναμενόταν, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, σε συνδυασμό με τον ποδοσφαιρικό αγώνα και τις εκδηλώσεις της Δευτέρας, έχουν προκαλέσει υπηρεσιακό χάος στις περισσότερες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ.

Διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Θ. και Αστυνομικοί λοιπών επιχειρησιακών ομάδων, θα κληθούν να εργαστούν διπλοβάρδιες. «Κομμένα» αδιάθετα, αμέτρητες ώρες εργασίας και καταστρατήγηση κάθε κανόνα του χρόνου εργασίας, θα είναι ο κανόνας για τρεις ημέρες ώστε να περαιωθούν τα ασταμάτητα μέτρα τάξης.

Δεδομένου ότι όλες αυτές οι επιχειρησιακές ομάδες «πάσχουν» από τεράστιες ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού, αναρωτιόμαστε:

Αν συμβεί το οτιδήποτε, ποιος άραγε θα φταίει; Ο αστυνομικός που θα έχει εργαστεί αμέτρητες ώρες χωρίς καμία στιγμή ξεκούρασης;

Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εξειδικευμένες δυνάμεις που ήταν παρούσες στην πόλη την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να επίκειται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ήταν περισσότερες από αυτές που θα συμμετάσχουν στα μέτρα τάξης κατά την επίσκεψή του.

Και αφού ο κύριος πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να επισκεφθεί την ΔΕΘ και να παραμείνει στην πόλη μας μέχρι την Κυριακή, ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν την πραγματοποίηση και του ποδοσφαιρικού αγώνα;

Δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη παρουσία μας είπαν. Όποτε όλα καλά; Σας είπε κανείς ότι είμαστε ρομπότ ή ότι έχουμε τη δυνατότητα κλωνοποίησης; Οι ευθύνες πλέον είναι συγκεκριμένες ό,τι και αν συμβεί. Διότι ο καθένας κοιτάει την εικόνα του και τα συμφέροντά του αδιαφορώντας για το κοινό καλό.

Για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία επαφή με την πραγματικότητα».