Τη στήριξή του στους υποψηφίους που, ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφραστεί υπέρ τους, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το δήμο Θεσσαλονίκης, έδωσε, σήμερα, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον κ. Πέγκα στο προεκλογικό περίπτερο του τελευταίου, παρουσία του πρώην δημάρχου και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μπουτάρη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο υποψήφιος δήμαρχος καλωσόρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Θεσσαλονίκη, λέγοντάς του πως την τελευταία τετραετία δεν έγινε ούτε ένα έργο στην πόλη παρότι υπήρχαν οι πόροι από την ΕΕ. Ο κ. Πέγκας περιέγραψε τους στόχους της παράταξής του, όπως και τα προβλήματα της πόλης. «Η δουλειά που πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη είναι κολοσσιαία και θα χρειαστούμε κάθε συνεργασία», επισήμανε κι ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις εσωκομματικές εκλογές.
Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως θα είναι δεδομένη η στήριξη του ίδιου, όπως και των άλλων τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, στο πρόσωπό του. «Είναι δεδομένη καθώς είμαι και μισός Θεσσαλονικιός, όπως και ΠΑΟΚτσής -αν και δεν ήθελα να το πω για να μη χάσεις τους φίλους του Άρη», σχολίασε με χιούμορ. Από την πλευρά του, με την ίδια διάθεση, ο κ. Πέγκας θύμισε πως μπορεί ο ίδιος να είναι ΠΑΟΚτσής, όμως ο Γιάννης Μπουτάρης είναι... Αρειανός.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, τα τελευταία χρόνια δήμοι και περιφέρειες δεν έχουν στηριχθεί. «Πόλεις σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν τους πόρους οι οποίοι τους αντιστοιχούν. Νομίζω ότι ένας πιο δυναμικός ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από αυτήν τη συζήτηση που έχουμε για τις προεδρικές εκλογές και του συνεδρίου και θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ξανά την κυβέρνηση, ώστε να βάλουμε την περιφερειακή διάσταση της χώρας μας σε άλλες βάσεις», είπε.
Στο δικό του μήκος κύματος ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, λες κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφραστεί υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου (του κ. Πέγκα), κατηγόρησε τον... Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξέφρασαν στήριξη σε δημάρχους! «Αυτό θα πει στην ουσία ότι καταλύει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί όμως λέω ότι έκανε λάθος και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτόνομη. Μάς λένε κιόλας τώρα γίνατε Συριζαίοι. Τι δηλαδή φτερά έχουν οι Συριζαίοι; Χωριά που κάθε παράταξη, και ειδικά η δική μας παράταξη είναι πολυκομματική», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης.

Τι έγινε στη συνάντηση με Μυλόπουλο

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την παράταξη «Αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία», καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο. Παρέστη και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος.
Ο κ. Τσακαλώτος εκφράστηκε υπέρ της προσπάθειας του Γιάννη Μυλόπουλου και συζήτησαν για τα θέματα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.