Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ διοργανώνει σήμερα Πέμπτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας. Αιτία το πλαίσιο και οι όροι με βάση τους οποίους γίνεται η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

Μπορεί το θέμα που προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες να λύθηκε μετά τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών, η Ομοσπονδία επιμένει στην παράσταση διαμαρτυρίας, για το πλαίσιο που ισχύει. Κι αυτό επειδή ναι μεν η εγκύκλιος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων να μην τοποθετήσουν ζώνες σε κάθε κάθισμα, αλλά μόνον σε ορισμένα, όμως οι γονείς και κηδεμόνες που διαμαρτύρονται θέλουν το... ακριβώς αντίθετο:

«Η πρόσφατη διευκρινιστική του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ουσία επιβεβαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας για του όρους με τους οποίους γίνεται η μεταφορά των παιδιών μας. Με τη νέα εγκύκλιο, θα πρέπει να τοποθετηθούν καρεκλάκια μόνο στα καθίσματα που βρίσκονται πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό, εφόσον σε αυτά καθίσουν παιδιά που έχουν ύψος κάτω από 1,50 m. και είναι κάτω από 36 κιλά.

Η διευκρινιστική στην ουσία προσαρμόζεται στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα τουριστικά λεωφορεία και κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών μας, τονίζει σε ανάρτησή της η Ομοσπονδία.

Και καταλήγει: «Επειδή το πλαίσιο με το οποίο γίνεται η μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο μας κάνει κάθε χρόνο να βλέπουμε τα παιδιά μας να μένουν έξω από τις σχολικές αίθουσες, καλούμε Συλλόγους Ενώσεις Γονείς στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΜΑ.Θ την Πέμπτη 14/9 στις 11 το πρωί».