Με αντικείμενο της συζήτησης την προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης και εκτέλεσης του έργου κατασκευής του νέου, σύγχρονου, βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος στο πρώην στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 26/9 συνάντηση μεταξύ φορέων.
Προεδρεύοντος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαου Παπαθανάση, συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γ. Τσακούμης και η διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Αικατερίνη Φωτέα. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα κατασκευαστεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες και πρόκειται να εξυπηρετήσει όχι μόνον τις ανάγκες του δήμου αλλά όλης της δυτικής Θεσσαλονίκης.