Τουλάχιστον ως το Σάββατο ή και την Κυριακή θα παραμείνει η Εθνική Οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως έγινε γνωστό, η απάντληση υδάτων σε αυτό το σημείο είναι αδύνατη λόγω μορφολογίας του εδάφους, το οποίο στο σημείο εκείνο παρουσιάζει μία κοίλη καμπύλη.

Προς το παρόν τα οχήματα κινούνται στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Λεπτοκαρυάς και από τον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα έως την Αθήνα και αντιστρόφως.

Την ίδια στιγμή, η στάθμη του νερού στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου εμφανίζει σημαντική υποχώρηση. Στο πλημμυρισμένο εθνικό οδικό δίκτυο που διαχειρίζεται και λειτουργεί το Μαλιακός Κλειδί και τις σήραγγες των Τεμπών, η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει στα 40 εκατοστά, σε ένα μήκος 500 μέτρων από την πλευρά της ανόδου προς Θεσσαλονίκη. Σε μεγαλύτερο μήκους 800 μέτρων, στην κάθοδο προς Αθήνα, η στάθμη είναι στα 50 εκατοστά. 

Πηγές του υπουργείου αισιοδοξούν ότι η στάθμη του νερού θα υποχωρήσει ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι μηχανικοί και να ελέγξουν την κατάσταση του δρόμου και τυχόν βλάβες αν υπάρχουν. Κλιμάκιο μηχανικών άρχισε, σήμερα, τις επιθεωρήσεις στα σημεία όπου υπάρχιε πρόσβαση.

Η παραχωρησιούχος εταιρεία έχει εγείρει θέμα επειδή, όπως υποστηρίζει, το επίμαχο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που πλημμύρισε βρίσκεται στην περιοχή Γυρτώνης - Συκουρίου, κομμάτι μήκους τριών χιλιομέτρων, που έχει κατασκευαστεί από το ελληνικό δημόσιο μεταξύ 1996 και 1999, και αποτελεί μέρος της παραχώρησης, χωρίς όμως να υπάρχει η κατασκευαστική αντίληψη για την ποιότητα του δρόμου ή για τυχόν κακοτεχνίες. Προκειμένου να αποφύγει τυχόν ευθύνες για την κατάσταση και την ασφάλεια του οδικού δικτύου η κοινοπραξία του έργου έχει ζητήσει τον έλεγχο από εμπειρογνώμονες γεωτεχνικούς και εξειδικευμένους μηχανικούς σε έργα οδοποιίας, οι οποίοι θα αναλάβουν να κάνουν αυτή την αποτίμηση.

Στο κλιμάκιο αυτό θα συμμετάσχει και το ελληνικό δημόσιο μέσω της Εγνατίας Οδού.