Τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και νυν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουτάρη, συνάντησε πρώτο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.
Η συζήτηση που είχαν παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη και Κιλκίς, Πέτρου Παππά και της πρώην βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Δώρας Αυγέρη περιστράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, λιγότερο στα θέματα της πόλης και περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορέσει ως πρόεδρος να επιτύχει τον στόχο του να συνενώσει τις υγιείς, προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, χωρίς υπονομεύσεις και χωρίς κηδεμονεύσεις. Ο κ. Κασσελάκης θεωρεί (κι όπως φαίνεται ο κ. Μπουτάρης συμφωνεί) πως οι υποψηφιότητές τους είχαν πολλά κοινά.
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρη Κυπριανίδη. Ενημερώθηκε για την αποβιομηχάνιση και ανεργία της πόλης, αλλά και για τις ελαστικές μορφές εργασίας που εφαρμόζονται, κατά κόρον, στη Θεσσαλονίκη και δεν εξασφαλίζουν ούτε τον βασικό μισθό, ούτε τις σωστές εργασιακές συνθήκες.
Ακολούθησαν συναντήσεις με φορείς της πόλης.