«Η Θεσσαλονίκη σε επίπεδο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι μία ανοχύρωτη πόλη. Χωρίς το Μετρό σε λειτουργία, χωρίς την ενίσχυση του ΟΑΣΘ με λεωφορεία και οδηγούς, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για το κυκλοφοριακό, τα έργα κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου θα προκαλέσουν ασφυξία στην πόλη» υποστήριξε, στην ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών Χρήστος Γιαννούλης.
Πρόσθεσε ότι «από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα δεν κυκλοφόρησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ούτε ένα καινούργιο αστικό λεωφορείο. Η κυβέρνηση της ΝΔ τέσσερα χρόνια τώρα δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την προμήθεια 750 σύγχρονων λεωφορείων, που επαναπροκήρυξε με καθυστέρηση τριών χρόνων. Προέκρινε το μοντέλο των απευθείας αναθέσεων στα ΚΤΕΛ και της μίσθωσης λεωφορείων από ιδιώτες, εκχωρώντας το συγκοινωνιακό έργο σε πάνω από 40 γραμμές του ΟΑΣΘ και αντίστοιχα σε δεκάδες γραμμές στην Αθήνα».
Όσον αφορά το μετρό και τη λειτουργία του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 Σεπτεμβρίου του 2019  από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε πως το πρώτο εισιτήριο στο Μετρό της Θεσσαλονίκης θα κοπεί  τον Απρίλιο του 2023. Δυστυχώς και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το Μετρό δεν θα μπει σε λειτουργία πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2024».