Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, παρέπεμψε για θετικά αποτελέσματα "συγκεκριμένα παραδοτέα", όπως χαρακτηριστικά είπε, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, τόνισε: "Οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να καθιερώσουν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα, να αναπτύξουν τη συζήτηση, η οποία γίνεται στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, στο επίπεδο της θετικής ατζέντας και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Με ορίζοντα την 7η Δεκεμβρίου, όπου θα έχουμε το Ανώτατο Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, όπου ελπίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, συγκεκριμένα παραδοτέα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, για την ευημερία στην περιοχή και για την ανάπτυξη της ευρύτερης συνεργασίας".
Για τις υπόλοιπες συναντήσεις, που είχε προσωπικά στις ΗΠΑ, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις επαφές με τους ομογενείς:
"Είχα την ευκαιρία να έχω προσωπικά μια συνάντηση, την προηγούμενη Δευτέρα, με όλες τις ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ. Εκεί είχα την ευκαιρία να απευθυνθώ και στην ομογένεια την ελληνική και την κυπριακή, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς αυτούς. Ο Πρωθυπουργός, επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει την ελληνική ομογένεια. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο να διατηρούμε και να ενισχύουμε τους δεσμούς με την ομογένειά μας, αλλά από την άλλη πλευρά, να κάνουμε τους ομογενείς μας να αισθάνονται ότι η πατρίδα είναι διαρκώς δίπλα τους", είπε. Και πρόσθεσε:
"Η ελληνική ομογένεια, η ελληνική διασπορά, αποτελεί το μεγαλύτερο μοχλό ήπιας ισχύος της χώρας. Θέλουμε να είμαστε κοντά στην ελληνική ομογένεια, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ελληνική ομογένεια και να τη φέρουμε κοντά στη μητρόπολη, σε ένα επίπεδο διαρκούς συνεργασίας. Και για τον λόγο αυτό, αναπτύσσουμε όλα τα εργαλεία εκείνα, με τα οποία θα αισθάνονται οι Έλληνες ομογενείς ότι είναι κοντά στην πατρίδα".
Για την παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 78η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την οποία χαρακτήρισε "πολυσχιδή", είπε πως προωθεί, πάνω από όλα, την ελληνική υποψηφιότητα για συμμετοχή, ως μη μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το 2025-26. "Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε μια σειρά από συναντήσεις, πολυμερείς, περιφερειακές και διμερείς, ακριβώς για την προώθηση των ελληνικών θέσεων και της ελληνικής υποψηφιότητας", με υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών fora και οργανισμών, όπως, βεβαίως, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Αναφέρθηκε σε μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις και σε επίπεδο περιφερειακό, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στην τετραμερή συνάντηση με Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία, σε συνάντηση για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και σε συναντήσεις αντιπροσωπείες, από 20 περίπου χώρες, σε διμερές επίπεδο, από χώρες τόσο της Ευρώπης, όσο και της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής. 
Εκτός της τριμερούς Κύρπου - Αιγύπτου - Ελλάδος, έγινε αντίστοιχη τριμερής με την Ιορδανία. Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, "η έμφασή μας αποδίδεται με ένταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ελληνική παρουσία είναι πάντοτε εξαιρετικά ισχυρή. Συμμετείχαμε ενεργά στη Διάσκεψη για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, συμμετείχαμε στα fora τα οποία αφορούν τον Κόλπο".