Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχει επιστρέψει στο γνωστό κτίριο στην πλατεία Συντριβανίου, η ΕΥΑΘ Α.Ε. Αυτό ανακοινώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΕΥΑΘ Α.Ε., στη Θεσσαλονίκη.
Η συνέλευση επανεξέλεξε τον καθηγητή Άγι Παπαδόπουλο στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου και τον Γρηγόριος Πενέλη ως αντιπρόεδρο. Νέα μέλη σε αντικατάσταση παλαιών εξελέγησαν ο μηχανικός Γιάννης Τσιτσόπουλος, στέλεχος του ΚΕΠΑ, και η δικηγόρος Ιωάννα Δοβλέτογλου. Η θητεία των μελών είναι τετραετής.
Στη ΓΣ της εταιρείας, στην οποία πλέον πλειοψηφών μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο που εκπροσωπείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης σημείωσε ότι το 2022 ήταν ζημιογόνο λόγω του υψηλού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιπροσωπεύει το 40% των εξόδων της, ενώ για το 2023 εμφανίστηκε αισιόδοξος επειδή ακριβώς το συγκεκριμένο κόστος έχει περιοριστεί.
Ανακοινώθηκε, ακόμη, ότι στις αρχές του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση των διυλιστηρίων νερού με αποτέλεσμα η Εταιρεία κάθε μέρα να μπορεί να επεξεργάζεται επιπλέον ποσότητα 150.000 κυβικών μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι η ΕΥΑΘ θα μπορέσει να τροφοδοτήσει και άλλες περιοχές, όπως οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Πυλαίας-Χορτιάτη.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο