Ανακοίνωση, με μέτρα που προτείνει στα μέλη του, για τις ημέρες λειτουργίας της ΔΕΘ και, κυρίως, για τις ημέρες των συλλαλητηρίων στη ΔΕΘ, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Είναι πιο... ήπιας μορφής από ό,τι η περσινή, αλλά εξακολουθεί να προτείνει μέτρα που θυμίζουν μέρες... Συνόδου Κορυφής.
Συγκεκριμένα προτείνονται στα μέλη του ΕΣΘ τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης: 
Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών
Να απομακρύνουν εξωτερικά των καταστημάτων πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.
Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο
Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους
Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο.
Δεν γνωρίζουμε αν η έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης είναι... υποχρέωση του Εμπορικού Συλλόγου, όμως το να προτείνεις μια σειρά μέτρων όπως το να είναι έτοιμοι οι καταστηματάρχες να κατεβάσουν ρολά, σίγουρα προδιαθέτει τους πάντες. Εξάλλου και οι διαδηλώσεις γίνονται από συγκεκριμένους φορείς, αλλά και είναι γνωστό σε όλους πως... αποτελούν θεσμό για την πρώτη μέρα της Έκθεσης.