Πρωτόγνωρες καταστάσεις, άγνωστο γιατί. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους, με δήλωσή του,  ότι η στήριξη του κόμματος στον Σπύρο Πέγκα... δεν είναι κομματικό χρίσμα.
Να τι δηλώνει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης: 
«Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα για το Δήμο Θεσσαλονίκης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κομματικό χρίσμα. Ο Σπύρος Πέγκας είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, μία δυναμική, αυτόφωτη προσωπικότητα, που απολαμβάνει τη στήριξη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα και με ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την πόλη». 
Δηλαδή, τι; Η στήριξη δεν είναι χρίσμα; Και τι είναι; Φιλικό χτύπημα στην πλάτη; Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με τη λογική αυτή μπορεί να διαπιστώσει ότι υπάρχει και άλλος υποψήφιος δυναμικός, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, αυτόφωτος, που απολαμβάνει τη στήριξη των πολιτών; Ποια ανάγκη προέκυψε να βγει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να "ξεκαθαρίσει" πως η στήριξη δεν αποτελεί χρίσμα; Δηλαδή και η "στήριξη" της Νέας Δημοκρατίας στον Κωνσταντίνο Ζέρβα δεν είναι χρίσμα; Ή, άλλο η δεξιά στήριξη κι άλλο η αριστερή; Ή υπάρχει φόβος να μην τα καταφέρει ο στηριγμένος, άρα να μην υποθέσουν όλοι -κατ' επέκτασιν- ότι δεν τα κατάφερε, ξανά, το κόμμα;

Γράφει ο Περαστικός